banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


وانا لفى الدنيا كركب سفينة
نظن وقوفا والزمان بنا يسرى

Ve innê lefiddünyê kerakbi sefînetin,
nezunnu vukûfen vezzemênu binê yesrî

Biz insanlar(âhiret yolcuları olarak) bir gemiye binmiş yolculara benziyoruz,
biz(ve bizi uzaktan görenler) kendimizi hareket etmeyen,sabit ve yerinde duran zannediyoruz, halbuki zaman(akıp giderken, Yüce Allah'ın takdiri ve dilemesiyle zaman beraberinde) bizi(çoktan âhirete doğru yolculuğa) çıkarmış bile.
Şâir'in:
Artık demir almak günü gelmişse zamandan,
Mechule giden bir gemi kalkar bu limandan, dediği gibi insanlar gemide,gemi Yüce Allah'ın izni,emri ve dilemesiyle yoluna devam ediyor.
Gemideki insanlar ise kendilerini biz hareket etmiyoruz diye zannedebilirler ama gerçek o ki gidilecek yere çok seri bir şekilde seyrediyorlar

Ters orantılı  olarak insanlar gidilecek noktaya yaklaştıkça kalkış noktasından uzaklaşıyorlar.

Bu gizemli ve önemli yolculukta şehvetlerin ve şübhelerin fitne ve fesad dalgalarına yakalanmadan,dinde ve inançta yara almadan ve zarar görmeden Rasülullah Efendimiz'in, Hz Nuh'un gemisi misali mübarek sünnetine sımsıkı sarılmayı, dünya ve ahirette sahili selamete çıkmayı yüce Allah  bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize nasîb eylesin.
Âmin.

Ahmet ÖZKAN

7 Kasım 2022 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147