banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اذا ما رماك الدهر يوما بنكبة
فاوسع لها صدرا واحسن لها صبرا
فإن اله العالمين بفضله 
سيعقب بعد العسر من فضله يسرا
İze mê ramâkaddehru yevmen binekbetin,
feevsi' lehê sadran ve ahsin lehê sabran.
Feinne ilâh el âlemîyne
bifadlihi seyu' kibu ba'del usri min fadlihî yüsran.

Zaman(yüce Allah'ın takdiri ve tasarrufu ile) sana bir musîbet, bir ok darbesi yönelttiği zaman buna karşı göğsün ferah ve geniş olsun ve bu musibetleri güzel bir sabırla karşıla.
Zira alemlerin ilâhı olan Yüce Allah fazl ü keremiyle zorluğun akabinde bir kolaylık ihsan eder.

Bunun böyle olduğu kesindir ve biz mü'minler
buna inanıyoruz.
Bu hususta birçok örnek vardır, bunlardan biri de aşağı yukarı çoğumuzun okuduğu, duyduğu ve bildiği Hz. Eyyûb'un Kur'an'ı Kerim'de geçen  kıssası'dır.

Hz.Eyyûb'un,Yüce Allah'ın İlâhî hikmeti ve takdiri ile karşılaştığı çok acı halleri ve sıkıntıları, bu hallere ve sıkıntılara gösterdiği sabrı ve Yüce Allah'a yalvarması akabinde Seksen altı yıl sonra duasının kabulü ,dert ve sıkıntılarının giderilmesi,
aile efradının, ayrıca bunlarla beraber bir mislinin kendisine verilmesi hususunu
Enbiyâ  suresi: 83,84 Ayet-i kerimelerinden ve tefsirlerinden okumak mümkündür.

Bu müjde dolu ve yüz güldüren,kalbi ferahlatan sonuç,Hz.Eyyûb için bir rahmet olurken,Yüce Allah'a ibadet edenlerin musibetler karşısında böyle sabredib aynı sevabı almaları için bir misal bir ibret ve ilâhî bir müjdedir.

Ey sabrı kullarına emreden Yüce Allah! Her zaman ve her yerde özellikle gücümüzü zorlayan hususlarda bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize kuvvet güç sabır tahammül metanet ve ecri kesir ihsan eyle.Amin.

Ahmet ÖZKAN

28 Ekim 2022 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147