banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ما ذا الصبى والشيب غير لمتى
وكفى بتغيير الزمان نذير

Mê ze ssıbâ veşşeybu ğayyere lümmetî,ve kefê
biteğyîyrizzemêni nezîyrün.

İhtiyarlıktan dolayı saçlarım bembeyaz olduğu halde (Bu oyun ve oynaş içinde olduğum,,boş şeylerle uğraştığım ve hâlâ çoçukluk'tan kurtulmadığım artık yetmiyor mu bana?

Aslında zamanın (benim ihtiyar ve yaşlı olmam, belli bir yaş'a gelmem sebebiyle beni) uyarması,(ve her şey'in değişmesi) uyarıcı olarak bana
yeter(yetmelidir de).

Güneşin ve Ay'ın doğup batmaları ve tekrar doğup çıkmaları, zamanın su gibi akması ve gür sesle haykırması, insanoğlunun içinde bulunduğu gafletten uyanması içindir.

"Üstelik size uyarıcı
gelmişti" 
Fatır süresi: 73.Ayet.
Uyarıcılar çok olmakla beraber,bu Ayet-i kerimede "uyarıcı" kelimesinin manalarından ve tefsirlerinden biri de, saçların ağarmasıdır.

Bir insanın saçları ağarmış,beli iki büklüm olmuş, gözleri ve görmesi zayıf olmuşsa ve hala elini eteğini günah ve masiyetten çekmemişse buna şöyle denir: " Kulum benden utan (artık  günah işleme) ben de senden utanıyorum ( şu ağaran saçlarınla sana azab vermekten utanıyorum).
Mevsûat ül i'câz el ilmi
Nabulsi: 1/185

İş işten geçmeden,
"Artık kendileriyle arzuladıkları arasında bir sed çeklimiştir"
Sebe' süresi:54. Ayet tecelli etmeden Yüce Allah bol bol İstiğfarı ve  nasûh tövbesini bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize nasib eylesin.
Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

24  Ekim 2022 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147