BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

1980 Öncesi Türkiye'nin En önemli gençlik ve siyasi hareketlerinden olan Akıncılar Hareketi Mensupları Yeniden Alanlara inmek için bir araya geldi. Seydişehirden Bendeniz  ve Mehmet Dumlupnarın  katıldığı  2. Büyük Akıcıncılar buluşmasında Türkiyenin  dört   bir yanından   Akıncılar  davasına    gönül  vermiş  çile  çekmiş, dövülmiş, hapis  yatmış   dava  adamı abilerimizle olmak onların hatıralarını  fikirlerini dinlemek   bize  güç  verdi.

Toplantı sonunda alnan  kararlar  sonuç  bildirisi  olarak yayınlandı.

03-04 Eylül cumartesi ve Pazar günleri Nevşehir'de bir araya gelen Akıncılar Yeniden teşkilatlanarak hareket etme kararı aldı.

Türkiye'nin Çeşitli illerinden yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda yapılan konuşmalarda Türkiye ve Tüm İslâm coğrafyasının Küresel güçler ve Siyonistlerin kuşatması altında olduğu vurgulanarak, 1980 Öncesi Akıncılar misyonu ve mücadele anlayışına bu gün dünden Daha fazla ihtiyaç olduğu veTürkiye'nin geçtiği bu zorlu dönemde yeniden alanlara çıkılması ve Türkiye'nin geleceğinin karartılmasına izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanının Mesajını Ak parti Genel başkan vekili Numan Kurtulmuş beyin yardımcısı İstanbul Milletvekili Hasan Turan bey bizzat toplantıya katılarak iletti.

Erdoğan mesajına aziz dava ve yol arkadaşlarım diyerek başladı. Devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Akıncılar, Aziz dava ve yol arkadaşlarım, Her birinizi en kalbi duygularımla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Nazik davetiniz için teşekkür ediyor, İkinci Büyük Akıncılar Buluşması’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İlk Genel Başkanımız Tevfik Rıza Çavuşoğlu başta olmak üzere ebediyete irtihal eden Akıncıları, tüm dava arkadaşlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Hayatta olan tüm Akıncılara, Rabbim’den sağlık ve afiyet niyaz ediyorum.

Uzun yıllar sonra davamıza gönül vermiş, İlayı Kelimetullah uğrunda çile çekmiş arkadaşlarımızı bir araya getirdiğiniz buluşmalar dolayısıyla sizleri canı gönülden tebrik ediyorum.

Bizler, bir birbirini sadece Allah için seven insanlar olarak, aradan ne kadar süre geçerse geçsin muhabbetimizin, uhuvvetimizin ve dayanışmamızın ilk günkü kadar güçlü olduğunu biliyoruz.

Ülkemizin en sancılı yıllarında, Akıncılar olarak, sergilediğimiz milli ve yerli duruşla, Türkiye’nin geleceğinin çalınmasına müsaade etmedik. Birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın sokaklara çekilmesine, bu milletin gençleri arasına fitne sokulmasına izin vermedik.

Karşılaştığımız onca zorluğa, zorbalığa ve hukuksuzluğa rağmen, mücadelemizi daima hukuk ve demokrasi zemininde yürüttük. Bedel ödedik, çile çektik, saldırılara göğüs gerdik, ama milletimizin bize sandıkta verdiği emanete asla halel getirmedik.

2023 imtihanını da alnımızın akıyla vererek, ülkeye ve milletimize hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Türkiye’yi önce 2023 hedeflerine kavuşturmak, ardından da evlatlarımıza 2053 vizyonunu faaliyete geçirebilecekleri müreffeh bir ülke bırakmak için önümüzdeki seçimleri de zaferle taçlandırmamız gerekiyor.

Siz dava ve yol arkadaşlarımdan Türkiye’nin en kritik seçimlerinden birini yaşayacağımız bu hassas dönemde daha fazla gayret, daha fazla dayanışma, daha fazla hayır dua bekliyorum.

Allah bizi Sırat-ı Müstakim’den, devlete, millete, ümmete ve insanlığa hizmet yolundan ayırmasın diyorum. Rabbim sevgimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi daim eylesin diye dua ediyorum. Bu güzel çalışmalarınızdan dolayı her birinizi kutluyor, sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla"

Akıncılar Hareketi Sözcüsü Mehmet Şahin, buluşmada alınan kararları açıkladı.
Buluşmada Alınan Kararlar:

1- Geçmişte Akıncılar Hareketi içerisinde yer almış ve bedel ödemiş tecrübeli insanlardan oluşan "Akıncılar Hareketi Yüksek İstişare Kurulu oluşturulacak".

2- Mevcut kurulmuş olan Akıncılar derneklerine yenileri eklenerek "Akıncılar Federasyonu" Adı altında teşkilatlanacak.

3-Oluşturulacak yüksek istişare kuruluna her il kendi içerisinde bir temsilci belirleyerek katılım sağlayacak. Mevcut Akıncılar Dernekleri bu kurulun doğal üyesi olacak.

4- "Akıncılar Hareketi" Partiler, Dernekler, vakıflar üstü bir çatı olarak kendini ifade edecek ve toplumun tüm kesimlerini kuşatacak, kapsayacak projeleri planlayarak faaliyete geçirecek.

5- Yüksek İstişare Kurulunun ilk toplantısı 3 Ay içerisinde İstanbul'da yapılacak


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.