banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Müslümanlar uzun yıllar medeniyet yarışına öncülük ettiler. İlim, tıp, sanat, kültür, yardımlaşma ve insanlık yarışında dünyanın merkezinde bulundular. Medeniyet ve insanlık uzun asırlar Müslümanlardan soruldu. Son üç yüz senedir, bu yarışın dışında kaldık. 

Şair Yavuz Bülent Bakiler, maziye bakıp geleceğe seslendi:

“Bir dev gibi bir dağ gibi doğrulacağız;

Yeni bir ruh doğacak toprağımızdan.

Dünya yeniden tanıyacak bizi heyecanla,

Burma bıyığımızdan kara kalpağımızdan!”


Yeniden doğruluyoruz. TEKNOFEST bunun en iyi göstergelerinden biri. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının düzenlediği TEKNOFEST KARADENİZ’e 40 dalda 600.000 genç başvurmuş. 30 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında kıyasıya yarışacaklar. 

Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR teknoloji yarışının en iyi sembolü. Türkiye çok önemli ve yerli teknolojinin sembolü oldu. Dünya çapında işler yapabileceğimizi hem bize hem bütün dünyaya ispatladı. Yerli İHA ve arkasından milli ve yerli SİHA yaparak Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtardı. Terörle mücadelede Türkiye’nin PKK’ya diz çöktürmesini sağladı. İsrail’den İnsansız Hava Aracı kiralamak zilletinden ülkemizi kurtardı. Sonra İHA’lara akıllı mühimmatlar yükledi ve teröristlerin kuş gibi avlanmasını sağladı. 

İHA ve SİHA’lar Türkiye teknoloji hamlesinin sembolü oldu. Silahlı kuvvetlerimiz Suriye’nin kuzeyinde Rus savunma sistemlerini vurdu, Rusya’nın desteklediği Suriye ordusuna ve ABD’nin desteklediği PKK/PYD’ye operasyon düzenledi ve diz çöktürdü. Kuzey Suriye’de kurulmak istenen PKK devletinin canına okudu.

İHA ve SİHA’larımız Karabağ’da destan yazdı. Kardeş ülke Azarbaycan’ı destekledik, Rusya savunma sistemine sahip Ermenistan diz çökmek zorunda kaldı. 29 sene Ermenistan esaretinde kalan Karabağ kurtuldu.


İHA VE SİHA’larımız Libya’da da destan yazdı; Rus ve ABD desteğine sahip darbeci Hafter güçlerini perişan etti. 

Selçuk Bayraktar ve ekibinin yapıp geliştirdiği Bayraktar TB2, Ukrayna’da da önemli başarılara imza attı. Bazı Avrupa ülkeleri Bayraktar TB2 alıp, Rusya’ya karşı kendisini savunan Ukrayna ordusuna hediye ettiler. 

Teknofest Karadeniz’de en dikkat çeken teknolojik silah BAYRAKTAR KIZILELMA. ABD F-35’lere yatırım yaparken Türkiye insansız savaş uçağı yapıyor. Bayraktar2 ve Bayraktar Akıncı gibi dünyanın en iyileri arasına giren SİHA’lardan sonra BAYRAKTAR KIZILELMA yapmamız harika bir gelişme. Pilotsuz savaş uçağı, pilotlu uçakların yapamayacağı birçok manevra ve operasyonu yapabilecek şekilde geliştiriliyor. Üstelik yerli ve milli. Kendi mühendislerimiz ve teknik insanlarımız tarafından tasarlanıyor, yapılıyor ve uçurulacak inşallah. 

Teknofest Karadeniz’de helikopterlerimiz, jetlerimiz de yerini almış. Düne kadar uçak, helikopter, tank ve topu ithal eden Türkiye, son 20 senede yaptığı hamlelerle hepsini yapar hâle geldi elhamdülillah. Alman Leopar tankları yerine ALTAY tankları kullanacak ordumuz. Amerikan helikopterleri yerine ATAK HELİKOPTERİ uçuracağız.

Yerli araba TOGG üretilmeye başlandı, 2023’te yollarda olacak. 

ASELSAN VE TEMSAN’ın birlikte ürettiği ve test sürüşleri tamamlanan lityum pilli otobüsler Samsun’daki teknoloji fuarında yerini aldı. Elektrikli otobüsler, Samsun Çarşamba Havalimanı ile Samsun şehir merkezi arasında seferler yapıyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı elektrikli otomobil de Teknofest Karadeniz’de yerini aldı. Üniversiteliler, Tulpar adını verdikleri iki kişilik otomobili fuarda sergilediler.

Türkiye nereden nereye geldi?

Rahmetli Prof. Necmettin Erbakan’ın 1960’larda yaptığı arabayı, benzin koymayarak “yolda kaldı” diye algı operasyonları ile baltalayan Batı taklitçisi zihniyet, iktidardan uzaklaşınca, yerli arabayı yeniden yaptık.

Nuri Demirağ’ın, Vecihi Hürkuş’un yaptığı uçakları uçurtmayan ve yerli teknoloji hamlelerini baltalayan taşeron zihniyet, bugün Ak Parti iktidarına ateş püskürüyor.

Yerli ve milli teknolojik gelişmelerin arkasında şüphesiz yerli ve milli düşünceye sahip insanımız var. Mason locaları ve CIA, Türkiye insanı bu ilim ve teknoloji hamlesini yapmasın diye darbeler organize etti. Bidon, 6’lı masayı Türkiye ayağa kalkmasın diye organize ediyor. Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD’ye bunun için silah veriyor ve terör örgütünü gözümüzün içine baka baka destekliyor.

Türkiye zincirlerini kırdı, uyuyan dev uyandı, çok şükür.

İmam hatip liseli, liseli öğrencilerimiz İHA uçuruyor, roket tasarlıyor.

Üniversite öğrencilerimiz elektrikli araba üretiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her türlü yerli ve milli teknolojik çalışmayı destekliyor, daha ileriye gitmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. 

“Alınız ilimin Garb’ın, alınız sanatını!

Veriniz mesainize de son sür’atini!

Çünkü kabil değil yaşamak bunlarsız!

Çünkü vatanı yok ilmin, sanatın yalnız!” diyen Mehmet Akif’in gösterdiği yolda Asım’ın Nesli destanlar yazıyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147