BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

انما الدنيا إلى الجنة والنار طريق
والليالي متجر الإنسان والايام سوق
İnnemeddünyê ilelcenneti vennêri tarîk,velleyêli metcerun
vel eyyêmu sûk.(okunuşu böyle)

Dünya Cennete ve (Allah korusun) Cehenneme giden bir yoldur,geceler ise (ahirete azık toplamak için gayet müsait bir alış veriş ve) ticaret, gündüzler ise bu ticaret ve alış verişin yapıldığı pazar yerleridir.

Dünya ahiretin tarlası olunca ahirete giden ve ahirete götüren bir yol mesabesindedir, o yola giren insan aklı selim ile yolun kendisini nereye götüreceğini hesap etmesi lazımdır, zira ahirete giden yol dünyadan gidince önce  tek bir yol gibi görünüyor ama, ahirette bu yol iki yola dönüşüyor sonra ya cennete ya da cehenneme giden iki yol oluyor.

Ahirete  kadar uzanan ve götüreni iki yoldan birisinin cennet yolu ve ahiretteki son durağın da cennet olabilmesi için, ahiret yolcusu olan mümin daha dünyada iken bu kararı verecek kendini hazırlayacak, o yöne götüren güzel ve hayırlı amellere  yönelecek ve bu yolda ölünceye kadar daim ve kaim olacaktır.

Sevapların ve derecelerin kazanılmasında Yüce Allah'ın rahmetinin paratoner gibi celbinde kilit rol oynayan gecelere gece ibadetlerine, gecedeki istiğfara, teheccüde Kur'an- kerim tilavetine duaya ve buna benzer amellere zaman ayırmak bu yolun olmazsa olmazıdır.

İnsanın ömrünün en hareketli bölümünü teşkil eden günler ise alışverişin yapıldığı, kârların elde edildiği, malların piyasaya sürüldüğü yerlerdir.

Buradaki alışverişin âdeta Yüce Allah ile yapıldığını ve Yüce Allah ile ticaret yapanın hiçbir zaman zarar görmediğini görmeyeceğini idrak edip ona göre inanarak ve istediğini O'ndan istiyerek ve tedbirini alarak yapması gerekiyor.

Yüce Allah bu alışverişte, bu ticarette, gecenin ve gündüzün kadr ü kiymetini bilmek ve hakkını vermek konusunda bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi şuurlu bilinçli azimli ve kazançlı eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

15 Ağustos 2022 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.