banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ومعايشهم وعواقبهم
ليست فى المشى على عوج
حكم نسجت بيد حكمت
ثم انتسجت بالمنتسج

Ve meâyişuhüm ve avâkibihüm leyset fil meşyi alâ ivecin,hikemun
nesecet biyedin hakemet sümmentesecet bil münteseci.

Mahlukatın (hâsseten insanların ve cinlerin) dünyadaki yemeleri, içmeleri ve geçimleri ile ahiretteki saadet ve şekavetleri(cennetlik veya cehennemlik oluşları) ezelde takdir edildiği gibidir ve şaşmaz Allah(c.c) bu ezeli takdiri ile (mukadderatı ve) hikmetleri öyle sağlam perçinleştirdi ki vuku bulan her olayda bu eşsiz takdir ile muhkem nizam ve intizam ezelde sağlam dokunmuş ve hikmetlerle ortaya çıkmaktadır.

Yüce Allah ezelden ebede her şeyi bilir görür duyar her şeye gücü yeter,sonuçları baştan bilir baştan görür dolayısı ile onun yaratmasında hiçbir pürüz hiçbir halel hiçbir eksiklik olmaz ve hiçbir tenakuz bulunmaz.
O hikmet sahibidir.

Kur'an-ı Kerim'de müteaddit ayetlerde Yüce Allah'ın alîm ve hakîm olduğu belirtilmektedir bu ayetlerden biri şöyledir :
"Allah alîm'dir hakîmdir" Nisâ suresi : 26.ayet.

Yüce Allah sizi ve sizin için takdir ettiği her şeyi bilir ve bunun tedbirini yaparken de hikmetle yapar sağlam yapar hiçbir eksiği bulunmaz.

Böyle inanan bir mümin, daima bir çıkış, bir Kurtuluş ve bir huzur bulur, darda kalmaz imanı itikadı yüce ve Allah hakkında hüsnü zannı güzel olur ve bunların gereği olarak yaptığı salih ameller ile, ama en başta Allah'ın Fazl -ü Keremi ile çaresiz kalmaz.

Ey alîm ve hakîm olan Yüce Allah, bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi çaresizlik icinde ve darda bırakma, Her anlamda bize ve bütün müminlere çektikleri sıkıntılardan ve darlıktan bir çıkış bir Kurtuluş ihsan eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

12 Ağustos 2022 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147