BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


يا ناطح الجبل العالى ليكلمه
أشفق على الرأس لا تشفق على الجبل
كناطح صخرة يوما ليوهنها
فلم يضرها واوهى قرنه الوعل

Ye nâtihel cebelil âlî liyeklimehu,işfik alerra'si
lê teşfik alalcebeli,
kenâtihin sahraten yevmen liyûhinuhê,felem yadurrahe ve evhê karnehulvealu.

Ey yüksek dağı yaralamak için dağı toslayan( dağa kafa vuran ahmak),dağa değil kafana acı.(senin durumun) Kaya parçasını sivri boynuzlarıyla parçalamak için kayayı toslayan fakat kayaya zarar vermeyip boynuzlarını paramparça eden dağ keçisi (tekesi)
nin durumu gibidir.

İlk günden bugüne kadar ve bugünden kıyamete kadar devam eden bir gerçek vardır,hiç bir kimsenin gücü yüce Allah'a yetmez, Kur'an'a Rasulullah efendimizin parlak sünnetine yetmez İslam'ın nurunu söndürmeye yetmez.

Ara sıra müslümanlar muhasara edilmiş zorda kalmışlardır kur'an-ı Kerime ve sünnete hakaretler olmuştur islama, dine diyanete müslümanlara hakaretler olmuştur, Kur'an'ın okunmasını,ta'limini, ezberlenmesini, yaşanmasını, hükümlerinin geçerli olmasını engellemek için çok çabalayanlar olmuştur zulümler yapılmıştır iç ve dış düşmanlar beraber çalışmıştır ama birçoğu tarihe karışmış, bu çaba içinde olanların nefesi kesilmiş sesleri kısılmış kimi ölmüş, kimi ölmek üzere ecelinin gelmisini beklemektedir.
Allah'tan başka galip yoktur izzet onun şan onun şeref onundur, güç ve kuvvet onun elindedir ama hikmeti gereği insanlara mühlet verir imhal eder ama asla ihmal etmez.
امهلناهم فظنوا أننا اهملناهم
Emhelnêhüm,fezannû ennenê ehmelnêhüm.
Biz onlara mühlet verdik, onlar zannettiler ki biz onları ihmal ettik.

İslam'a, kur'an-ı Kerim'e, ona salat ve selam olsun  Rasulullah efendimizin parlak sünnetine musallat olanların boynuzları kırılmış, musallat olacaklar varsa,onların da şairin dediği gibi boynuzları kırılacak dünyada yetkililerden onlara müstehak oldukları karşılık verilecek,ahirette ise rezil olacak ve yüce Allah'a hesap vereceklerdir.

Müslümanlar gayret etse de etmese de durum budur, ama gayret ederlerse bu şerefli amelden dolayı sevab alırlar, gayret etmezlerse dünyada ve ahirette bunun vebaline ve cezasına katlanırlar.
Müslümanların gayreti ise, bazı hususlarda fitneyi kaşımdan meşru tepkilerini göstermeleri ve en az kalben buğz etmeleridir.

Yüce dağlardan daha güçlü,daha muhkem daha rasih ve kuvvetli olan islam dinine Kur'an'a sünnete mukaddesata muarız olup boynuzlarıyla toslamak isteyenlere tavsiye şudur :  Dağa acımayın boynuzlarınıza acıyın, dünyada bu boynuzlar bir kısmı kırılmış bir kısmı kırılmayı bekliyor olabilir ama ahirette hepsi kırılacak sahipleri cehenneme dökülecektir.

Allah'ım bizi ve bütün mümin kardeşlerimizi gaflet uykusundan uyandırıp kur'an-ı Kerim'e parlak sünnet'e islam'a hizmet eden mukaddesata, ezana bayrağa sahip çıkan bu işe gönül veren kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

16 Temmuz 2022 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.