BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


يا ايها العلماء يا ملح البلد
من يصلح الملح ان الملح فسد

Yê eyyuhel ulemâu ye milh el beledi,men yuslihulmilhe inilmilhu fesede.
Ey âlimler(ey hocalar),ey memleketin tuzu! (Buyurun siz söyleyin, Allah korusun)eğer tuz( misali olan âlimler)bozulursa,o zaman tuz'u kim ıslah edecek,( yemeğe kim tad verecek tadını ve kıvamını kim sağlayacak) ?

Alimler Bir toplumun elit tabakasıdır,insanları Allah'a davet ederler, irşad ederler, insanlara dini bilgiler verirken inanç akaid fıkıh tefsir hadis ahlak bilgisi sunarken kendileri de bunu yaşarlar sözleriyle ve halleriyle örnek olurlar.

Gece yürüyenler yola çıkanlar nasıl yıldızlardan istifade ediyorlarsa insanlar da alimlerden böyle istifade ederler, memleketin tadı tuzu olan alimler herkesten çok dikkat etmeleri gerekir,çünkü onların gömlekleri beyazdır leke götürmez.
Elbette onların da beşer olmaları hasebiyle hataları olabilir, ama hatadan hataya fark vardır.
Büyütülmesi gereken hatalar var büyütmesi gereken hatalar var,fakat kendileri de bu hususa dikkat ederek vatandaşın dini yaşarken örnek aldığı kimseler olduklarını 
unutmasınlar.

Yemekteki tuza benzeyen alimler bir başka açıdan insanın boğazında kalan  lokmayı sindiren suya benzerler,
الى الماء يسعى من يغص بلقمة
الى اين يسعى من يغص بالماء

İlelmêi yes'â men yağussu bilukmetin, ile eyne yes'â men yağussu bilmêi.
Yemek yerken lokma boğazında kalan bir insan hemen suya koşacak,alıp içecek ve lokmayı sindirecek, aşağı indirecek, peki su boğazında kalırsa bu kişi ne yapsın, kime koşsun neye başvursun?

İşte bir taraftan tuz'a, bir taraftan suya benzetilen alimler, Kur'an ve sünnete bağlı oldukça değerli kalırlar, yüklendikleri yükün ağırlığını fark ederek onlara yardımcı olmak herkesin ve herkesimin görevidir,alimler de halkın teveccühünün, Yüce Allah'ın onlara yüklediği mesuliyetin idrakinde olmaları beklenir.

Alimler hikmetle ve güzel vaaz ve nasihatla halkı irşad etmelidirler ve bu irşatlarının önünde hiçbir engel olmamalıdır bunlara engel olanlar ve engel olanlara engel olmayanlar (güçleri yettiği kadar) kıyamet günü Yüce Allah'ın huzurunda sorumlu olacaklarını bilmelidirler.

Yüce Allah ilim ehlini şereflendimiş ve değer vermiştir. "Allah,kendisinden başka ilah olmadığına şahit olarak önce kendi zatı, sonra melekleri,sonra da alimleri şahit tutmuştur".
Âl-i İmrân suresi :18.ayet

Bütün tuzlar bir değil, bütün sular da bir değil,  bütün alimler de  bir olamaz, herkes kendi sınıfına ilmine durumuna göre, ama genel olarak alimler saygın insanlardır onlara saygı duymak
toplumun görevidir.
Bu saygıyı yitiren suçu kendinde aramalıdır.

15 TEMMUZ bu ülkeye ve bu millete, tad verir diye zannedilen fakat aslında bozuk bir tuz'un,  dindirir ve sindirir zannedilen fakat boğazda kalan bir suyun kabarık faturasına ve unutulmaması gereken acı sonuçlarına şahitlik yapmıştır.
Sırların ortaya çıkacağı KIYAMET GÜNÜ içinde yetiştikleri vatana, bayrağa,ezana onlara saygı duyan bu vefakar ve cefâkâr millete ve milyonlar harcayarak kendilerini makam mevki sahibi yapan devlete sırt dönenlerin YÜCE ALLAH'A verecekleri cevabı merak ediyorum.

Allah'ım!  Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi büyüklere saygı gösteren küçüklere sevgi gösteren alimlere layık oldukları değeri veren,bunun yanında aldatmayan
aldanmayan duyduğunu Kur'an ve sünnet ölçülerine göre kabul veya reddeden, Allah için seven Allah için buğzeden kullarından eyle.
Bilmediğini öğrenen öğrendiği doğrularla amel eden kulların cümlesine bizleri de ilhak eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

15 Temmuz 2022 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.