BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ينال الوصل من سهر الليالي
على الأقدام من لزم القياما
وما مقصودهم جنات عدن
ولا الحور الحسان ولا الخياما
سوى نظر الجليل هذا مناهم
فيا بشرى لهم قوما كراما

Yenêlül vasla men seherelleyêli alel ekdêmi men lezimel kiyême,ve mê maksûduhum cennet u adnin velel hûrül hisânu velel hiyâme, sivê nazaril celîli hâzê münêhüm,feyê büşrâ lehum kavmen kirâmen.

Gece Allah için ayakta kıyama durup gecelerini ihya eden elbette bir gün maksadına ulaşır.(Böylelerinin asıl) gayeleri adn cenneti veya cennetin köşkleri ya da cennetin güzel hürileri deyil, hedefleri Celil olan yüce Allah'ın rızası ve o mübarek nazarla onlara nazar buyurmasıdır,böyle davranan kerim insanlara müjdeler olsun.

Kullar yüce Allah'a ibadet ederken niyetleri çeşitli olabilir, kimi cennet nimetlerine ulaşmak için ibadet eder, kimi cehennemin azabından ve yüce Allah'ın gazabından korunmak için ibadet eder, kimisi de sırf yüce Allah'a sırf Allah olduğu için,nimet veren olduğu için, Rabb ul âlemįn olduğu için yaratıcı olduğu için ibadet eder.

İşte bu son ibadet,niyeti
itibariyle en kaliteli ibadet olduğundan zirvede bir ibadettir.
Elbette diğer ibadetlerde ibadettir,yüce Allah'ı sevmek, yerine göre ondan korkmak için
yapılan ibadetler elbette ibadettir ama karşılıksız ve yüce Allah'a Allah olduğu için yapılan ibadet ibadetlerin şahıdır.

Bu ibadetlerin içinde farz olmasa bile, sünnetlerin en faziletlisi olan ve gece kılınan Teheccüd namazı içinde barındırdığı dua istiğfar tazarru niyaz ve murakabe itibariyle Kur'an'da da hadislerde de övülen bir ibadettir.

Allah'ım! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi sana hakkıyla ibadet etme çabasında olan, yaptığı ibadetleri sırf senin rızan için yapan kulların cümlesine bizleri de ilhak eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

7 Temmuz 2022 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.