BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اين من سادوا وشادوا وبنوا
هلك الكل فلم تغني القلل
اين ارباب الحجى اهل التقى
اين اهل العلم والقوم الاول
سيعيد الله  كلا منهم
وسيجزي فاعلا ما قد فعل

Eyne men sêdû ve şêdû ve benev,helekelcem'ü felem tüğnilkulelü,eyne erbâbülhicê ehluttükâ,
eyne ehl ül ilmi vel kavm ül üvelü,seyu'îydullahu küllen minhumû ve seyeczî fâilen mê kad faele.
Hani o liderler, debdebe insanlar, insanların üzerinde efendilik taslayanlar, zülmedenler, öleceğini unutanlar, köşklerde hayat sürenler, hani o yüksek binalar, muhkem kaleleri inşa edenler, hepsi helak oldu.Ne dağlar, ne zirveler ne koruyucu tedbirler onlara fayda verdi.
Hani o akıl ve tedbir sahipleri,hani o takva insanlar,nerede o alimler ve ilk kavimler hani neredeler,niye sesleri çıkmıyor.
İlk insandan son insana kadar yüce Allah herkesi diriltecek,Cem' günü olan toplanma gününde yani kıyamet gününde bir arada toplayacak ve herkese yaptığını tek tek sorup karşılığını verecektir.

Cem'(toplanma) günü kıyamet günü öyle  dehşetli bir gündür ki, sanki kur'an-ı Kerim o günü hatırlatmak için indirildi, ve sanki Rasulullah efendimizi o günü haber vermek için gönderildi.
"İşte sana, Ümmülkurâ (Mekke) ve çevresindekilerini, bütün insanları uyarman ve hakkında asla şüphe bulunmayan toplanma gününün dehşetini haber vermen için böyle Arapça bir Kur'an'ı indirdik. Onların bir kısmı cennette bir kısmı cehennemde olacaktır" Şurâ suresi: 7.ayet.

" O gün (mikdarı Ellibin yıl kadar uzun olan kıyamet gününde"
Meâric suresi : 4.ayet
insanlar mahkemeye çıkacak, muhakeme edilecek ve sonuçlar belli olacaktır.Kim kazandı kim mağbun oldu ve kaybetti o gün belli
olacaktır.
Başka bir ayeti kerimede: "o gün sizi toplantı gününde bir arada toplayacaktır o gün Teğabun(kâr'ın ve zararın ortaya çıkacağı) günüdür"
Tegâbun suresi : 9 âyet.

Cem günü kıyamet günü Teğabun günü olan o dehşetli günde kurulacak olan mahkeme hakkındaki bilgiyi bir başka yazıya bırakırken yüce Allah'a şöyle dua ediyoruz:
Ey Rahman ve Rahim olan yüce Allah! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi dünyada lutfunla hidayet üzere, İslam dini üzerinde sabit Kadem eyle,razı olacağın amelleri nasip ederek yaşat,cem' günü olan kıyamet gününde de rahmetinle, mağfiretinle bizleri kuşat, mahkeme- i kübrada bizim için çıkacak kararda amel defterimiz sağ elimizde son durağımız ve ebedi ikametgâhımız Firdevs cenneti olsun,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

20 Haziran 2022 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.