BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Gizli günahlardan kaçının!
Eğer kul tenhalarda ve yalnız başına kaldığında Allah’a isyan eder, günahlara dalarsa, Allah da haberi olmadığı halde müminlerin kalbine onun buğzunu atar, yani onun sevgisini insanların kalbinden çıkarır.
Sakın unutmayın! Allah, günahlardan kaçınıp, kendisine ibadet eden kullarını sever. O sevdiği kimseyi halka da sevdirir. Kim de yasakladığı şeyleri gizli ve açık işleyerek kendisine isyan ederse Allah ona buğzeder. Bunun sonucunda da o kişiyi halka kendisine buğzedilecek biri olarak tanıtır.

Zamanınızın kıymetini bilin!

Tüm zamanlarınızı hayır ve iyilikler yapmak için harcayınız. Zamanı hayırla tüketerek Allah’ın dilediğine nasip ettiği rahmet damlalarını elde etmeye çalışınız. Allah’tan ayıplarınızı örtmesini ve korkularınızı emniyete dönüştürmesini isteyiniz.

Başkalarının ayıp ve kusurlarını araştırmayın!


İnsanlara sorumlu tutulmadıkları şeyleri yüklemeye kalkmayınız. Onların ayıp kusur ve eksilerini sayıp dökerek, onları Rabb’leri namına hesaba çekmeyiniz. Çünkü başkalarının işlerini araştıran kişi uzun sureli üzüntülere ve asla dinmeyen bir öfkeye duçar olur.

Kalabalığın değil hakkın tarafında olun!

Sakın çoğunluğa meylederek, “Ben halka bağlıyım. Onlar ne yaparsa, nasıl yaşarsa ben de öyle yaşarım. Onlar doğru yolda olurlarsa ben de doğru yolda olur; onlar dalalette (sapıklıkta) olurlarsa ben de dalalette olurum” diyen adamlardan olmayın. Allah’a yemin ederim ki halk tamamen kâfir olsa dahi siz kendinizi kâfir olmamak için zorlamak mecburiyetindesiniz.

Haram lokmadan ve haram işlerden uzak durun!

Yalnızca helal kılınan şeyleri yiyin! Ancak helalden kazanacağınız gibi ailenize de helalden başkasını götürmeyin! Allah’tan günlük rızkınızı isteyin. Sabahleyin kalktığınızda kendinizi dirilerden ve nimet sahiplerinden sayıp şükredin. Bir kötülük işlediğiniz zaman hemen Allah’tan bağışlanma dileyin. Birisi size kötülük yapıp aleyhinizde bulunursa onu da siz bağışlayın.


Dünyaya dalıp ahireti unutmayın!

Dünya malını biriktirmeye çok düşkün olup ağzını deliler gibi açan, sahip olduklarını görmeyip de sürekli başkalarının ellerindekini gören kimselerden olmayın! Unutmayın! Hayır, mal, servet, makam ve evladının çok olması değildir. Asıl hayır, ilminin artması ve Allah’a ibadette diğer insanlarla yarışmandır. İyilik yaptığında Allah’a hamd edip, kötülük yaptı¬ğında ise O’ndan bağışlanma dilemendir. İşte bu sizin için büyük bir hayırdır.

Mescitlerle bağlantınızı kesmeyin!

Mescidi kendinize bir ev gibi görünüz! Çünkü ben Hz. Peygamber’in (S.A.V.), “Mescitler müttakilerin evleridir” buyurduğunu işittim. Allah mescitleri ev edinenlere rahat ve huzuru vaat etmiştir. Yetime de merhamet gösterin! Mazlumların ve musibete uğramışların duasını ganimet bilin! Başınıza geldiğinde sizi kulluktan alıkoyacak belalar, musibetler ve hastalıklar gelmezden önce Rabbinize yönelin ve ona kulluk edin!

Günahkârlara değil günaha düşman olun!

Günahlar çukurlara benzer. Nasıl ki, bir arkadaşınız bir çukura düştüğünde onu kınamak ve ona düşman olmak yerine elinizi uzatıp hemen onu içine düştüğü çukurdan kurtarıyorsanız günah çukuruna düşmüş arkadaşlarınızı da kınamak yerine elinizi uzatınız ve içine düştükleri çukurdan kurtarınız. Böylece sizi de o günah çukuruna düşürmediği için Allah’a hamd ediniz. Unutmayınız! Biz günah işleyen kullara değil, günahın kendisine düşmanız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.