BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 Bir gün Peygamber (aleyhissalatü vesselam) Efendimiz kızı Hz. Fatıma’nın(r.a) evine geldi Evde gördü ki Hz. Fatıma oturmuş, elinde Hz. Ali’nin(r.a) elbisesi, söküğünü dikiyor. Ayağıyla Hz. Hasan’ın beşiğini sallıyor ve Kur’ân-ı Kerim okuyor. Bu haldeyken Pyegamberimiz içeri girince Hz. Fatıma: 
  “Buyur babacığım.” diye ayağa kalktı. 
    Peygamberimiz:
   “Kalkma kızım, otur otur.” diye ısrar eder ama Hz. Fatıma yine de ayağa kalktı. 
   Peygamberimiz (sav):
   “Keşke otursaydın.” diye ısrar edince Hz. Fatıma merak etti: 
   “Babacığım sen gelirsin de ben ayağa kalkmaz olur muyum? Niye otursaydım ki?”
   Peygamberimiz: 
   “Kızım, hanımlar çok bahtiyar ve kazançlıdırlar. Ben kapıdan içeri girdiğim zaman, buranın meleklerle dolu olduğunu gördüm.” 
  Hz Fatıma: 
   “Babacığım, bu kadar melek niçin gelmiş buraya?
   Rasulullah(sav):
  “Her birisi, bir başka sebepten gelmiş. Elinle kocanın elbisesinin yırtığını dikiyorsun, hizmet ediyorsun, işte meleklerin bir kısmı kocana hizmet edişinden dolayı gelmişler. Bir hanımın gönül rızasıyla kocasına hizmet etmesi, meleklerin tebrik edeceği bir ibadettir. Diğer bir kısmı da elinle kocanın elbisesini dikerken ayağınla da oğlunun beşiğini sallıyordun, bir hanımın çocuğuna bakması, isteyerek, severek, şefkatle, sevgiyle hizmet etmesi, meleklerin gelip seyredebileceği bir hizmettir. Meleklerin bir kısmı da oğlun Hasan’ın beşiğini salladığın için gelmişler. Sen ağzınla da boş durmuyor, Kur’ân-ı Kerim okuyordun, işte büyük bir kısmı da senin okuduğun Kur’ân-ı Kerim’i dinlemek için gelmişlerdi. Kızım, hanımlar çok şanslıdırlar, eğer niyetlerini düzeltirlerse eğer duygularını düzeltirlerse eğer bu saydığım hizmetleri bilinçle, ibadet kastıyla yaparlarsa onların yaptığı bütün işler, ibadet yerine geçer.” 
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, İ, 191)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.