banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Geçen hafta iki şeye şehit olmuştum; Hafta içinde gittiğim coğrafi olarak iki farklı bölgeden bahsediyorum Konya çevresinde Seydişehir'den daha faz kar vardı ve aynı hafta Antalya yoluna gittiğimde metrelerce kar beklediğim bölgede serpintiden başka bir şey yok derken o hafta bitti meğer bizim kış daha gelmemiş.

Kışımız geldi özlediğimiz beklediğimiz karlı buzlu kışımız. Seydişehir olarak -27 gördü soğuk hava iliklerimize kadar bizi şokladı. Kendimize geldik Masal gibi anlatılar o eski kışlara benzer bir kış güzelliği tüm zahmetlerine rağmen yaşanmaya değer.

Yere Kar düşse  -yol kapansa- yol açılsa-buzlanıp tuzlansa ulusal Medyada haber olan Seydişehir Antalya yolunun en yüksek yeri olan 1825 m ile alaca bel mevki kışın en çok konuşulan bölgesidir. 

Bu bölge görülmeye değer kılanda bu olsa gerek, Konya –Antalya bölgesinden Kar kalınlığının 3 metreye yakın olduğu bu bölgeyi görmek için gelen binlerce insan var. Bölgede yağan karlar kürüne, kürüne etrafa sığmaz olmuş. Bu bölgedeki yol sanki kar koridoru olmuş, küçük araçların gözükmesi mümkün değil.

Karayolları  ekipleri yolu sürekli açık tutmaya çalıştı ve bunda da oldukça başarılı. Çetin kış şartlarında Karayolları ekipleri özverili çalışmaları ile her türlü takdiri hak ediyor sanırım.

Rabbimizin, verdiğin nimetlere binlerce şükürler olsun. Etrafa baktığın her şey güzel her şey harika.

Toroslar kar ile başka güzel; Ülkemizde adını, “Geçit vermez dağlar” olarak hafızalara kazıttıran ve 1825 rakımlı Alacabel, yaylalardaki manzara karşısında hayran olmamak mümkün değil.

Bu arlı mevsimin ardından; “buraların baharı nasıl olur?”, “yazı nasıl olur acaba?” sorularıyla, çiğdemlerin, kardelenlerin, lalelerin, kuş seslerinin güzelliklerini hayal ederek bir kaç ay sonrasına selamlar gönderiyorsun.

Şelaleleri, pınarları, yazın sıcağında buzdolabı hizmeti gören bu Torosları, vadiler içinde damla damla çözecek olan iri taneli karları düşündükçe, için ferahlıyor, yüreğinin çarpması hızlanıyor ve çocuklar gibi oluveriyorsun.

Sonra da; Allah’a şükrediyor ve manevi hazzının doruklarına çıkıyorsun.

Verdiğin nimetlere binlerce şükürler olsun Rabbim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147