BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

اذا كنت عنى يا منى القلب   راضيا
أرى كل من فى الكون لى يتبسم

Ey kalbimin son arzusu ve gayesi olan yüce Allahım! Eğer Sen benden razı olursan, kâinatta bulunan her kesi  benden memnun,mesrûr ve yüzüme tebessüm eder görürüm.

Bu hususta bir başkası da şöyle der: 
فإن رضيت فكل ڜئ ساهل
وان حصلت فكل شئ حاصل
Allahım! Eğer sen benden  razı olursan, herşey kolay, Senin rızan,sevgin hasıl ve nasib olursa
her şey hasıl olur,her arzum yerine gelir.

O'na salat ve selam Rasulullah efendimiz Taif yolculuğunda o gün Taif halkından gördüğü bunca eziyete, yaşadığı bunca  meşakkate rağmen dönüşte yolda meşhûr bir duası vardır, duasında konumuzu ilgilendiren bir cümle şöyledir: Allah'ım! sen bana gazab etmiyor ve kızmıyorsan benim için hiçbir şeyin önemi yoktur.

Eğer bir kul, Yüce Allah'ın tasarruflarından ve yaptıklarından razı olursa, Yüce Allah da ondan razı olur, Allah rızası  bir kul'a nasib olunca da her işi,her adımı, her fiili ve söylemi, her sözü güzel olur, susması, konuşması
bakması, dinlemesi yüce Allah rızası için olur,hatta sevinmesi, kızması, gidiş gelişi oturup kalkması, uykusu kısacası herşeyi Yüce Allah'ın rızası için olur.
"De ki: "Benim namazım,(her türlü) ibadetim, hayatım ve ölümüm hepsi alemlerin rabbî olan Allah içindir"
En'âm süresi : 162. ayet.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da mü'minler
Rasulullah efendimizi örnek almalıdırlar.

Allahım bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi Rasulullah efendimizi örnek alan, razı olduğun ve senden razı olan kullarından  eyle,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN 

22 Ocak 2022  Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.