banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Olağanüstü kış şartları ve çaresizliğimizin adı

Elhamdülillah, "kuraklık var", "su yok", "iklim krizi" derken rabbim yığdırıverdi.

Seydişehir’e bir mevsimde ikinci sefer hem de... Güzel hem çok güzel kar yağdı.

Eskilerin sözü ile "çok güzel kışımız oluyor."

Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bundan yani karın yağmasından dolayı asla şikâyetçi değiliz, olmamız da mümkün değil... Ne kadar şükretsek azdır. Hamletmeliyiz ki kulluğumuz anlaşılsın.

Bugün"toplumun yaşayan hafızası" diyebileceğimiz üç beş kişi ile içinde yaşadığımız kış günlerinin muhasebesini yaptığımız bir muhabbet etme imkânı buluyoruz..

 Ortak görüş Üste üste yağan kar sonucunda metre kareye düşen kar baskısının en ağır olduğu yıl elbette ki zaman dilimi 2017 yılı oluyor.

Bu yıl İlçemize ikinci sefer yağan kar hemen hemen 50-60 cmyi buldu. İki seferde de yaşanan olumsuzluk ve şikâyet edilen konular belli.

Sosyal medyadan ve telefon açarak bize ulaşan insanların ortak şikâyeti hemen hemen aynı.

“Elektrik ne zaman gelecek, yollar sokaklar ne zaman açılacak?

Buradan şunun bilinmesi istiyorum. Bu soğuk kış şartlarını mesai mevhumu gözetmeksizin tüm olumsuz hava şartlarına aldırmadan işlerini canı gönülden yapan elinin emeği ile evine ekmek götürme mücadelesi veren kardeşlerim asla alınmasınlar onlara diyecek hiç bir sözüm yok asla da olamaz. Onların verilen görevleri fazlası ile yaptıklarından eminim.

Ama her kar yağdığında yolların sokakların açılmadığı elektriklerin kesilmesinden şikâyet var ise ortada bir sorun var demektir.

Sorunu çözecek olanlar da bellidir.. Sosyal Medyadan bize ulaşan onlarca mesaj buradan okumak yazmak istemem...

Yönetenler olarak sen, 70-100 cm kar yağabilecek bir bölgede 20 cm kar yağacak şekilde planlama programlama yaparsan,50 cm kar yağınca alt yapında üst yapında tarumar olur ve karın altında kalırsın…

 Sokakları üç gün sonra açarsın ana caddeleri sağa sola yığarak günü kurtarmaya çalışırsın okulların önü temizlenmez, mahallerin yolu açılmaz ve olan Seydişehirli'ye olur.

Ne yapsın vatandaş? Aracını çıkaramıyor, çıkarsa park edemiyor, her yer yığıntı... Bir taraf açılırken bir taraf kapanıyor. Ve diyor ki "burası Toroslar burası Marmaris değil sahil memleketi değil." Anlayan anladı …

İki gün geç ödenen elektrik faturasının karşılığında hemen elektrik şartelini indirirsin ama bunu yaparken, kışın ortasında günlerce elektrik kesilmesine neden olacak alt yapını güçlendirmezsin.

Ya, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeni ile yaşanan elektrik kesintisini fırsat bilip bu krizi fırsata çevirmeye çalışan hatta çeviren esnafa ne demeli?

İnsanoğlu aciz, insanoğlu nankör, insanoğlu fırsatçı, insanoğlu tamahkâr, dememek için hiç bir nedenimiz, iyiye yoracak halimiz yok maalesef.

Gücünüz yetiyorsa buyurun caddelerden, sokaklardan dükkânlarınızın önünde yığılan metrelerce karları yok edin bakalım ama mümkün değil. Yoksa elektriklerin gelmediği zaman işiniz bitik.

Yollarınız kapandığı zaman çaresizsiniz başarısızsınız… Buyurun itiraz edin bakalım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147