BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


هيهات لم يصل المطالب نائم
ولم يصل الكواكب راقد

Heyhat!  Horul horul yatan  bir kimse, uyanıp harıl harıl çalışmadan arzû ve isteklerine kavuşamaz, derin derin uykulara dalan ve gafletler içinde olan insan da zirvelere, yıldızlara, gezegenlere ulaşamaz.

"Ey kavmim(ey ümmetim) elinizden geldiği kadar cenneti isteyin,taleb edin, ve elinizden geldiği kadar cehennemden kaçın, uzak durun, cenneti  taleb eden ve isteyen ile cehenneme gitmek istemeyen ve uzak durmak isteyen (horul horul) uyumaz" Taberânî  Mu'cem el - Evsat 4/74

Sadece  cenneti değil, Firdevs cennetini istememiz emredilmektedir, çünkü Firdevs cenneti cennetlerin a'lâsı ve ortasıdır tavanı Yüce Allahın Arşıdır.

Ahiret yolcusu olan mümin çıtayı yüksek tutmalı, himmeti âli olmalı ve ihmâlkâr davranmamalıdır.

Hepimiz Kevser suresini okuyoruz, Kevser Yüce Allah'ın Rssulullah efendimize ikram ettiği cennette bir havuzdur, veya çok çok hayırdır, Kevser havuzundan bahsedilirken tefsirlerde Havz-ı Kevser'in suyundan  içmek için yıldızlar sayısınca  kâseler bulunduğu rivayet edilir, Bu kâseler hangi hikmetle yıldızlara benzetilmiştir  konusunda müfessirler şöyle bir anlamı var diyorlar :  Yani mümin, cennete girmek,havz- ı kevser'e ulaşmak ve ondan su içmek için dünyada iken o kadar çalışmalı o kadar gayret etmeli ki dini ve dünyası için adeta yıldızlara gitmek gezegenleri fethetmek gerekiyorsa bunu da yapmalı zaten mü'min'in bir görevi de  imardır, kendini, dünyayı ve ulaşabildiği her yeri ma'mur ve bayındır hale, yaşanır hale getirmektir.

Mü'min, dünyadan nasibini unutmadan alan ve âhiretine de hazırlık yapan kimsedir, Yüce Allah'ın kendisine yaptığı iyiliği unutmaz  ve kendisi de Yüce Allah'ın kullarına iyilik yapar böylece dünyada da ahirette de yüce Allah'tan iyilik bekler.

Mü'min bir kul,
ربنا اتنا في الدنيا حسنة وفي الاخره حسنو وقنا عذاب النار
'Ey rabb'imiz bize dünyada da ahirette de iyilik ver bizi cehennem azabından koru" 
Bakara suresi 201, âyet.
İslam'ın parolası olan bu mübarek ayeti ve duayı çokça yapar ve bunun altını doldurmaya çalışır, dolayısıyla hem dünyasını hem âhiretini ma'mur edendir.

Ey rabb'imiz! Bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize dünyada da ahirette de iyilik ver bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi Cehennem azabından koru.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

8 Ocak 2022 Cumartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.