BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


يا رجال الليل جدوا
رب داع لا يرد
لا يقوم الليل الا
من له عزم وجد

   Ey gecenin adamları, tecelli avcıları, gecelerini değerlendiren İhya eden, ahiret için hazırlık yapan,  kendisine ailesine ölmüşlerine, çevresine, inananlara hatta bütün insanlara ve bütün mü'minlerin bilcümle geçmişlerine dua etmesi istenen, dua eden kimseler,gece seherlerde ibadete, Teheccüd namazına ve duâya tazarru' ve niyaza ciddiyetle dört elle sarılın.
   Zira bu vakitlerde nice dua eden insan vardır ki, duaları reddolmaz er veya geç Yüce Allah onların dualarını tazarru ve 
niyazlarını kabul eder.
   Doğrusu gecelerin hakkını ancak azim  ve sebat sahibi, kararlı insanlar, ciddi insanlar Kur'an'a ve sünnete ciddi sarılanlar müminlerin ve insanlığın haline acıyanlar kendine acıyanlar, hazırlık telaşında olanlar verir.
   Seherde kılınan gece namazı, yapılan tazarru ve niyazlar, yüce Allah'a takdim edilen dualar ayrıca kabrin aydınlatılmasında kilit rol oynayan projektör ve nur'dur,ahiret yolcusu ölmeden kabrine kendisini rahat ettirecek amelleri takdim etmelidir, hem kendine hem başkalarına faydalı olmalıdır.
   Celaleddin Rumi Allah rahmet eylesin gece kalkar namaz kılardı dua eder geceyi İhya ederdi, yaşlısın hastasın ne diye kendini yoruyorsun diyenlere : Ben dua etmezsem Sen dua etmezsen bu Ümmeti Muhammed'e kim dua edecek derdi, bir başkasına sorarlar nefsinizi niye bu kadar yoruyorsunuz ben aslında onun rahatını istiyorum diye cevap verirdi.
   Dolayısıyla
من دق الباب يوشك ان يفتح له
Kim kapıyı çalar, kapıda bekler sabreder şabat gösterir kararlı ve azimli olur istekli ve samimi müşteri olursa  Yüce Allah'ın kapısı mutlaka ona açılır.
   Zira
الجد يدني كل امر شاسع
 والجد يفتح كل باب مغلق
Azim ve ciddiyet her uzak şeyi yakın eder, azim ve ciddiyet her kapalı kapıyı açar.
   Ey Celal ve ikram sahibi olan Yüce Allah bizleri ve bütün müminleri kapından ayırma, yaptığımız ve yapacağımız duaları tazarru ve niyazları kabul buyur insanları, Müslümanları ve ülkemizin insanlarını her sıkıntıdan her darlıktan sahili selamete  ve huzura kavuştur. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

23 Aralık 2020 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.