BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

DUÂ
EN SEVGİLİNİN EN SEVDİĞİNİN DUASINA ONAYI

اللهم اني اسالك بجميع اسمائك الحسنى كلها ما علمنا منها وما لم نعلم واسالك باسمك  العظيم الاعظم الكبير الاكبر الذي من دعاك به اجبته ومن سألك به اعطيته.

   Ey Allah'ım  bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün güzel isimlerinle sana yalvarıyor ve senden istiyorum, büyük ve en büyük, azîm ve en azîm ism -i Azam' ın ile senden istiyor ve diliyorum, O ismi Azam',ın ki, kim onu zikrederek sana duâ ederse duâsını kabul edersin,  kim O'nunla senden bir şey isterse verirsin.
   NOT : imam-ı beyhaki nin el- Esmâ'  ve s sıfât isimli kıymetli eserindeki rivayete göre Hz Aişe validemiz Rasulullah efendimize, bana ismi azamı öğretir misin dediğinde Rasulullah efendimiz ona şöyle demiştir : Kalk abdest al mescide gir ve  iki rekat namaz kıl sonra dua et ben de senin duanı dinleyeyim ,Hz Aişe vâlidemiz Resulullah efendimizin kendisine söylediği gibi yaptı,  dua etmek için oturduğunda Raulullah efendimiz :  Allah'ım Aişe'yi(istediği şeyi söylemeye) muvaffak eyle diye dua etmiştir.Hz Aişe validemiz yukarıdaki cümlelerle dua edince, Rasulullah efendimiz buyurdu ki :  İsabet ettin isabet ettin yani yüce Allah'a ismi azamı ile dua ettin.El-Esmâ' ve -s Sıfât sah : 7
   NOT : Rasulullah efendimize sordular :  Bayanlardan( pâk ve temiz zevcelerinden)en çok kimi seversin? buyurdu ki :  Âişe'yi

Ahmet ÖZKAN

20 Aralık 2020 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.