BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir son günlerde bir şoku yaşıyor evet bir şoku. İlçe Halkı, Sivil Toplum Kuruluşları, Çalışanları kısacası Seydişehir?in her kesimi tarafından sevilen Kaymakam Kemal İnan? ın tayin şokunu yaşıyor

İlçeye verdiği birçok hizmeti bizzat yaptığımız haberlerden dolayı bizler çok iyi biliyoruz ve o kadar mütevazı bir insandır ki İlçe yararına hazırladığı birçok projenin haber yapılmasını bile istemez. Ancak İlçe Halkı tarafından bu kadar sevilen ve İlçe için hazırladığı projeler ile birçok ilke imza atan İlçe Kaymakamı Kemal İnan daha iki yıl bile olmadan tayini çıkarıldı. Seydişehir yine kaybediyor. Her zaman olduğu gibi yine kaybediyor.

Biz İlçe Kaymakamımızın kıymetini bilemedik ancak daha önce görev yaptığı Alaca? da ki bir kardeşimizin yazdığı şu satırları sizlerle paylaşmak istedim.

 

 

?Alaca Kaymakamı Sayın Kemal İnan Üzerine Birkaç Söz

Durdu Şahin

 

Makamının kapısını her dakika, her saat her vatandaşa açık tutuyor.

Kendisini ulaşılamaz biri kılmıyor. Herkes her zaman cep telefonundan kendisine ulaşabilir. Derdini anlatana kendini ifade için yeterli zaman tanıyor.

Hayalci değil gerçekçi, çekingen değil cesur. Akılcı değil akıllı.

Herhangi bir işte kitaba uyanlara saygılı, kitabına uydurmaya kalkanlara uyarıcı, ikaz edici.

Esnafa da, eşrafa da, normal vatandaşa da aynı yakınlık ve duyarlılıkta.

Hizmetlerine devletten sağladığı imkânlarla birlikte halkın emeğini, enerjisini, parasını ve duasını da katmayı biliyor.

İnsanları değil sistemi çalıştırmayı deniyor, biliyor ve başarıyor.

Ön yargısı yok, bağnazlığı, bağımlılığı yok. Küslük nedir bilmez. İnsanları her hangi bir noksanlığından dolayı küçümsemez. İnsanla değil yanlışlarla uğraşır. Dobra dobra konuşur, hasbidir. Mizah unsurlarından yeterli derecede yararlanır.

Her konuda sohbeti, muhabbeti(ölçüyü aşmamak kaydıyla) sever. Dost meclislerini halkın arasında olmayı, fikir ziyafetini de, emek ziyafetini de takdir eder.

Her türlü teklife, yeniliğe, orijinal düşüncelere açıktır. İlginç ve faydalı olanı sadece kulağı ile değil yüreği ile de dinler.

Modernleşmeden yana fakat yerli olan hiçbir şeye de kapalı değil. Ailenin önemini, kadın haklarını, çocuk haklarını ve genelde insan haklarını birinci derecede önemli görür.

Açık sözlü, iyi niyetten kaynaklanan yanlışlara hoşgörülü, kasıtlı yapılana ve zaman kaybına tepkili.

Devlet adamlığından çok devlete ve millete hizmet adamı olmak gerektiğini bütün fiilleriyle ortaya koyar.

Sevgisi daim, öfkesi anlık, ufku aydınlıktır. Prestijden daha çok prensip adamıdır.

Çocuklara daha küçük yaşlardayken hedefi olmanın, ilkeli olmanın öneminin kavratılmasını öğütler. Hedefi olmayan hedef olur, heder olur, der.

Proje adamıdır. Eğitimi, bilimi, kültürü, okulu, birlik ve beraberliği, barışı, etiği, estetiği, hizmetin her yöreye, her köşeye ulaştırılmasını, işlerin ve hizmetlerin en kısa zamanda ve en güzel bir biçimde bitirilmesini, devletin malının korunmasını, halkın her zaman rahat ve huzurlu olmasını vazgeçilmez bir gereklilik olarak kabul eder.?

 

Bunları o kardeşimize kimse yazdırmadı. Sadece içinden gelenleri yazmış ve o içinden geçenler ile Kaymakam Kemal İnan? ı anlatmış. Bunları yazan biz olsak belki abartı zannedenler olacaktı ama işte gerçek halk adamına bu halkın verdiği değer bazen bir şiir ile yazılır bazen de binlerce kişinin imzaları ile haykırışı olur.

Tabi görmek isteyene..!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.