BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu hafta ki yazımda hastane ile ilgili bir konuya değinecektim. Değinecektim derken vatandaşın mağdur olduğu ancak Başbakanlık Genelgesi ile kaldırılan bir konuydu. Ancak dün yaşadığım bir olay o yazıyı daha sonraya ertelememe sebep oldu.

Neydi dünkü yaşanan olay?

Klasik bir şekilde telsizden bir anons duydum, anonsta Seydişehir Acil Servis Ambulansı yüksekten düşme ihbarı ile Kuğulu Park? a yönlendirildi.

Ben de haber yapma amacı ile yola çıktım ve Kuğuluya yakın olmam sebebi ile ekipten önce Kuğuludaydım. Derken acil servis ambulansı doktor ve Acil Tıp Teknisyeni ile birlikte Kuğulu Parka geldi. İşte trajikomik olayda bu andan itibaren başladı.

Yaralılar Ferzine mağarası civarındaydı ve çıkıp inmek en az 2 saati bulacaktı. Yaralıların durumu hakkında ise bir bilgi yoktu. Görevli doktor M.A. merkezi arayarak ihbarı yapan telefon numarasını alarak bağlantı kuruyor. ?Telefon konuşmasının ardından ise yaralıların bir şeylerinin olmadığını sadece birinin kolunda şişme olduğunu diğer yaralının ise hiçbir şeyinin olmadığını söylüyor.

Dahası doktor ekibe yaralıların inmesinin en az 2 saat süreceğini söyleyerek hastaneye dönmelerini ve yaralıların kendi araçları ile getirmelerini söylüyor.

Ekipte ki arkadaşları ise olay yerinden ayrılmamaları gerektiğini, inecek olanlara müdahale etmeleri gerektiğini söylüyor ancak doktorun söylediği söz o an orda olanları şok ediyor buna bende dâhil.

Söylediği sözler aynen şu ?Benim tuvalete gitmem lazım? ekip arkadaşları ise hemen 100 metre ilerisindeki tuvaleti gösteriyorlar ama doktor ikinci şok eden cevabı veriyor ?Ben oraya gidemem hastanedekine gitmem lazım?.

Evet;

Bir doktorun verdiği cevap bu!

Edilen bir Hipokrat yemini ve davranış tarzı, Sormazlar mı adama!

Bu yaşanan olayın ardından ben dayanamayıp yola koyuldum. Mağaraya varmama 10 dakikalık yolum kala yaralıların yanına ulaştım. Baktım ki durumları o kadar kötü ki ve indirebilmek için durumu daha ağır olana ağaçtan ve üzerlerinde ki elbiselerden yardımlarına koşanlar sal yapmışlar. Evet, yanlış duymadınız aşağıda doktor efendi tuvalet derdine düşmüşken yukarda can pazarı yaşanıyordu ve 21. yüzyıl Türkiye? sin de sağlıkta yaşanan onca gelişmeye rağmen yaralı yapılan sal ile aşağı indirilmeye çalışıyordu.

O şekilde Kuğuluya inmemize 100 metre kala sağlık ekibi karşıladı bizi. Şoför ve Acil Tıp Teknisyeni koşmasına rağmen arkadan sallana sallana gelen malum doktor başlıyor emirleri yağdırmaya hem personeline, hem vatandaşlara ?Tansiyonunu ölçün serum takın üzerindekileri çıkarın, yok yok kazağı kesin, çevirin muayene edecem!?.

Yaralı aşağı indiriliyor, bekleyen ambulans ile Hastaneye kaldırılıyor ama hastaneye vardığı zaman artık çok geç olmuştur. Hastane de yaklaşık 1 buçuk saat süren hayata döndürme çabaları sonuç vermiyor ve daha 16 yaşındaki bir genç hayatını kaybediyor.

Ben takdiri ve o soruyu sizlere sormak istiyorum;

21. Yüzyıl Türkiye? sin de bu ayıp kimin. Elbette ki inancımız sonsuz. Biçilen ömür o kadar ama adam akıllı o tepeden düzgün bir sedye ile indirilseydi, müdahalede bu kadar gecikilmeseydi acabamı demekten de kendimi alamıyorum.

?İnna lillahi ve inna ileyhi raciun? ?Şüphesiz Biz Allah?tan Geldik ve Şüphesiz Dönüşümüz O?nadır.? Genç kardeşimize Allahtan rahmet hocama yakınlarına başsağlığı, yaralı gence de acil şifalar diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.