BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Birkaç gün önce köyde ikamet eden Ahmet amca; Komiser Kemal olarak tanıtan bir kişinin polis telsiz sesi fon müziği eşliğinde cep telefonunu arayarak "ev ve iş telefonlarından terör örgütü ile görüşme yapıldığı, telefonlarının dinlendiği, hesabından terör örgütüne para aktarıldığı, bununla ilgili suçluları yakalamak için vereceği

Telefon numaralarına bir bankanın Bankamatiğinden her telefon numarası için 200 tl yatırması gerektiği, bu süre

İçerisinde telefonu kapatmaması, suçluların numaralarını tespit etmek için telefonun açık kalmasını, kimseyle başka bir telefonla veya yüz yüze konuşmaması gerektiğini söylemesi üzerine, şahsın vermiş olduğu 10 adet telefon numarasına bankamatikten 200'er lira gönderdiğini, şahsın bütün numaralara gönderdin mi demesi üzerine verdiğiniz tüm telefon numaralarına 200'er lira gönderdiğini söylemesi üzerine telefonun kapandığı, tekrardan numarayı aramasına rağmen numaranın kapalı olduğu, bir türlü numaraya ulaşamaması üzerine tanıdığı birisine durumu anlattığını, tanıdığı bu kişinin de bir yıl önce aynı şekilde aranıp dolandırıldığını, kendisinin de dolandırıldığını, hemen polisi aramasını, polisi arayıp yanına gelen polislere durumu anlattığını, polislerin "Amca seni dolandırmışlar, karakola giderek müracaatını alalım" demeleri üzerine, karakola müracaatta bulunduğunu, müracaattan sonra hesabında para kalıp kalmadığını kontrol etmek için bankamatiğe geldiğinde Bankamatik'in yanında kocaman harflerle "Dikkat dolandırılmayın, hiçbir kamu görevlisi yapmış olduğu hizmet karşılığı para, kontör vesaire alamaz, isteyemezler" ibareleri yazan ilanı gördüğünü, bu ilanın bankamatiklerde bir yıldır asılı olduğunu ama hiç okumadığını, şimdi okuduğunu lakin iş işten geçtiğini söyledi.

Kendisine; cep telefonunun mesaj bölümündeki gelen mesajlar bölümüne GÖNDEREN POLİS ibareli bir mesajın gelip gelmediğini kontrol etmesini söyledim, bana; evet polis yazan bir mesajın olduğunu bu mesajda "sizi arayarak hattınızın terör örgütü tarafından kullanıldığını beyan edip para göndermenizi talep edenlere inanmayınız, para havalesi yapmayınız" şeklinde mesajın gelmiş olduğunu söylemesiyle eyvah keşke bu mesaja daha önce bakıp okusaydım dedi. Çünkü Emniyet tarafından benim cep telefonuma da aynı mesajdan bir hafta önce gelmişti.

Çiftçi emeklisi olan ayda 500 Tl maaş alan Ahmet amcanın cebinden tamı tamına 2000 lira gitti. Oysa birazcık duyarlı olabilsek, etrafımıza baksak, bu tür dolandırıcılığın yaklaşık 5-6 yıldır tüm ülkemizde yaygın olduğunu, birçok suçlunun yakalandığını ama hala bu tür dolandırıcıların çıkıp vatandaşlarımızı dolandırdıklarına şahit oluyoruz. Bu türden dolandırılan vatandaşlarımız "Aman evdeki hanım, çocuklar, komşular, kimse duymasın; bana gülerler, evdekiler bu kadar paran vardı da niçin geçenlerde senden para istediğimde param yok dedin" şeklinde sitem ederler hatta oh olsun derler" düşüncesiyle de polis veya jandarma haricinde kimseyle paylaşmadığımız, bir çoğumuzun da polise de başvurmadığımız için aynı yöntemle birçok tanıdığımız dostumuzun da dolandırılmasına, ikaz etmememizden dolayı mani olamıyoruz.

Seydişehir?deki tüm bankamatiklerde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından " Para ve kontör dolandırıcılarına karşı dikkatli olmamız gerektiği, hiçbir kamu görevlisinin vermiş olduğu hizmet karşılığı para alamayacağı, bu tür arayan şahıslar olursa telefonu kapatarak ikamet ettiğimiz yer fark etmeksizin(şehir, köy, kasaba) hemen polis 155 numaralı telefonu ev, işyeri ve cepten ücretsiz arayabileceğimiz" yazılıydı. Hala bazı vatandaşlarımız Devlet Memurlarının yapmış olduğu hizmetler karşılığında faturasız veyahut makbuzsuz bir kuruş dahi talep edemeyeceklerini bilmediklerini öğrenince üzülüyoruz.

Vatandaşımızın bu türden dolandırılmaması için özellikle banka görevlileri ile cep telefonlarına para veya kontör yüklemesi yapan telefon bayileri, marketler, bakkal ve diğer esnaflarımızın birden fazla telefon numarasına kontör veya para yüklemek isteyen müşterilerini ikaz etmeleri gerekir.

Hepimizde cep telefonu var, bir yakınımızın veyahut tanıdığımızın dolandırılmaması için bayramlarda, mübarek gecelerde mesaj çekerek mübarek gün ve gecemizi kutluyorsak şimdi de Emniyet Genel Müdürlüğünün göndermiş olduğu aşağıdaki şu mesajı öncelikle yaşlı yakınlarımızdan başlayarak en az 5 kişiye çekelim

"SİZİ ARAYARAK HATTINIZIN TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN KULLANILDIĞINI SÖYLEYEREK, SUÇLULARI YAKALAMAK İÇİN PARA GÖNDERMENİZİ TALEP EDENLERE İNANMAYINIZ, KESİNLİKLE PARA HAVALESİ YAPMAYINIZ. İNANDIRICI OLMAK İÇİN SİZE VERECEKLERİ SABİT NUMARALARI ARAMAYINIZ. BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞANLAR HEMEN CEP TELEFONUNUZU KAPATARAK ÜCRETSİZ OLAN 155'İ ARAYINIZ."

Haydin ailemizin büyüklerinden başlayarak sevdiklerimizin mağdur olmamaları için mesaj çekmeye. Eğer mesaj çekemiyorsak sözlü uyarmaya.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.