banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bundan önce ki köşe yazımda Konya-Seydişehir-Antalya bölünmüş yol çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, geçen yıl yapımı tamamlanıp trafiğe açılan ve daha sonra kapatılan Seydişehir Çevreyolunun (D.695-08/032) Seydişehir-Antalya istikametine giden 2bin800 metrelik sağ şeridi niçin hala trafiğe açılamadı?

 Henüz mayıs ayı olmasına rağmen Konya-Seydişehir-Antalya yolunda yoğun trafik yaşanıyor.

Önümüzdeki ayların tatil ve bayram olması nedeniyle yaşanacak yoğun trafik akışını tek şerit halinde ki Seydişehir çevreyolunun karşılaması mümkün değildir. Seydişehir çevre yolunun bitirilmemesi neticesi son aylarda bir ölümlü, birkaç tane yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

 Oysa henüz açılamayan ve yüzde doksan dokuzu tamamlanmış 2bin800 metrelik sağ şeridin ise bir iki günlük bir çalışma neticesi tamamlanıp trafiğe açılabilecek durumda. Yetkililere seslenerek birkaç günlük çalışma neticesi tamamlanabilecek yolun bir an önce açılması, olması muhtemel birçok kazanın önüne geçecektir demiştim.

 Ayrıca Antalya yolu 9. Km’ de bulunan ölüm virajının olduğu bölgede yol üzerinde oldukça düşündüren bir nokta. Bu güne kadar ölüm virajın da yaşanan trafik kazaların da kazadan yaralı kurtulmayı başaran kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez demiş ve olası tehlikeyi kaleme almıştım.

Yazımın üzerinden bir ay geçmesine rağmen çevre yolunda hiçbir gelişme olmadı. Aksine durum daha da vahim hale geldi.

Nedeni ise yoğun trafiğin yaşandığı yol üzerinde özellikle Muradiye Köyü yolu kavşağının ne dönüşünün ne karşıdan karşıya atlama yeri belli değil.

O kadar uyarımıza rağmen hiçbir ses çıkmadı karayolları yetkililerinden ve de şirket yetkililerinden. Acaba sebebi ne bu kadar küçük bir kısmın hemde her şeyi tamamken birkaç günlük bir çalışma ile yol çift şerit halinde ulaşıma açılabilecek durumdayken hiçbir çalışma bulunmuyor.

Peki ne oldu! O köşe yazımdan bu yana bir ay geçti ve bahsettiğim iki bölgede 4 kaza meydana geldi yaralamalı.

İkisi çevreyolu üzerinde ikisi de ölüm virajında.

 Bu kazalar daha yol tamamen trafiğe açılmadan meydana geliyor. Yarın o yol bölünmüş yol olarak trafiğe açıldıktan sonra olabilecek kazaları düşünebiliyor musunuz?

Bunu şimdiden görmek bu kadar zor mu, bunun önlemini almak o kadar zor mu.

Elbette ki çok basit ama önce onlarca kaza olacak ocaklar sönecek sonrasında nasılsa bir çözüm buluruz!!!

Ama bu kez öyle olmayacak, gerekiyorsa bu yolda yaşanan bu rezillik Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ a kadar ulaşacak.

Herkes bilsin ki insan hayatı bu kadar ucuz değil.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147