BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yaklaşık 10 yıldır gazetecilik yapıyorum ve bu süre içerisinde her türlü haberi de gördüm. Bazen hüznü paylaştım bazen de mutluluk.

Daha önce belki de görüp görmezden geldiğimiz birçok insanla tanıştım ve onların iç dünyalarına girdim. Bir teyzenin yüzünde ki mutluluk, bir çocuğun yüzünde ki gülücük her şeye bedeldi.

İlçemizde onlarda varmış, Cumhuriyet yaşıtlarımız, gazilerimiz, şehit yakınlarımız, engellilerimiz, öksüz ve yetimlerimiz. Bu güne kadar kaçımız gidip te acaba birini ziyaret edebildik, ya da onların dualarını aldık.

 Hayatın bütün zorluklarını çekenler onlar ve her şeyin en iyisini hak edenlerde. İlçemizde son dönemde, Cumhuriyet yaşıtlarımıza, gazilerimize, şehit yakınlarımıza, engellilerimize, öksüz ve yetimlerimize gereken ilgi verilmeye başlandı.

Artık onları her bayramda aramızda görmeye başladık, hem de protokolde. Bu küçümsenecek bir gelişme değil Seydişehir ailesi her ferdini bağrına basıyor bir kısım bundan rahatsızlık duysa da. Bu Ülkeyi şimdilerde o başında takkesi, elinde bastonuyla sayıları elin parmağını geçmeyen gazilerimiz ile kazandık ve başı örtülü o annelerinin bu vatanı korumak için şehit olan yavruları korudu. O insanları dışlamaya hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi başımızın tacı yapmaktır asıl görevimiz.

İlçemizde Kaymakamımız Tuncay Sonel’ in bayramlar da artık geleneksel hale getirdiği ve kimilerinin rahatsızlık duyduğu o insanlar bu Ülkenin en çok çilesini çeken ve bu günlere getiren insanlar.

Bayram kutlamalarında tek dikkat çeken ayrıntı bu da değildi. Yıllardır bayramları takip ederim eski yılların aksine bu yıl daha bir coşkulu ve kalabalıktı Cumhuriyet Bayramı Kaymakam Sonel’ in duygu yüklü ve öğrencilere nasihatler veren konuşmasına başlarken yaptığı selamlama da Seydişehir’ in en yaşlı öğretmeni Mualla öğretmene selam göndermesi balkonunda bayramı izleyen Mualla öğretmene en güzel bayram hediyesi oldu. Önceleri hep dışlanan ikinci sınıf insan olarak görülen Değirmenci Mahallesi halkıda tam kadro bayram yerindeydi, hele ki Kaymakamlık tarafından kıyafetleri alınan Atatürk Ortaokulunda okuyan Değirmenci Mahallesi gençlerinin ve kırık kaşık ekibinin gösterileri Bayrama renk katan bir görüntüydü.

Kısacası Seydişehir’ de bayram, bayram gibi kutlandı hem de hiç para harcanmadan. Çünkü şu günlerde Seydişehirli olup da dışarıda üniversitede okuyan öğrencilere burs verebilmek için kaymakam beyin bir çabanın içerisinde olduğunu, bir kuruşun hesabını yaptığını biliyoruz.

Birkaç kişi kabul etmese de bayram yerine bile gelmeden bayramı eleştirebilen bu insanlar Seydişehir Ailesini kabul etmese de onlar adına üzgünüm çünkü Seydişehir Ailesi büyümeye devam ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.