BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

Yazmayım deyyom, yazmayım deyyom dayanamayyom.

Yaklaşık 14 senedir Seydişehir’ de gazetecilik yapıyorum. Bu süre içerisinde bazen güzel, bazen ise acı veren binlerce haberin altına imza attım.

Seydişehir’ de daha internet sitesini bırakında internet kullanan sayısı bin binbeşyüz kişiyi geçmezken ortağım Fahri Kubilay ile birlikte seydisehirhaber’ i kurduk. O günden bu yana köprünün altından çok sular aktı ve o sular samanın altından kaydı gitti.

İlçede gündemi Seydisehirhaber belirliyor, güçlü yazar kadrosu, anlık haber akışı ile her Seydişehirli internet kullanıcısının günlük birkaç kez girdiği bir haber sitesiyiz. Ne zaman sitemizde bir haber yapılsa yada bir köşe yazısında bir şey eleştirilse hemen ardından malum karun efendi yanına ilgilisini alır ve açıklama yaptırır ama ne yazık ki söz her seferinde de sadece orada kalır.

Bu güne kadar hep Seydişehir için çabaladık. Geçtiğimiz gün facebook üzerinde Ömer Yaylalı abimizin yayınladığı bir video seyrettim. Dönemin genç ve usta gazetecisi Hakkı Balcı Beyşehir’ in il olma sözünü alması üzerine topladıkları siyasi parti temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarını toplayarak durumu istişare ederek ne yapılabileceği tartışılıyor.

O dönem olayı bu kadar ateşleyerek Seydişehir’ in hakkını savunan yine gazetecilerdi. Gelin görün ki o günden bu güne yine fazla bir şey değişmedi ama değişen gazeteciler oldu. Tek işi kamu çalışanlarının ekmeği ile oynamak olan karun efendi bu işlere de el attı. Artık bi gazeteciler var bir de ötekiler, şükür ki ötekilerdenim.

Yıllardır Seydişehir Gazeteciler Cemiyetinde de üyeyim, ama bu güne kadar bir faydasını gördünüz mü deseniz, bırakın faydasını köstek olmasın yeter. Ama eğer ki bir derneğin başkanıysan o derneğin üyelerinin de hakkını korumak kollamaya çalışmak zorundasın.

Bu güne kadar defalarca yaptığım haberlerden dolayı başım hep ağrıdı. Ağrısında umurumda da değil ama sen tutup ta kendi cemiyetinin üyelerine ilçede yapılan haksızlıkları bile bile gözün göre göre bir kez bile açıklamaya yapamayıp ta  gidip Kırımda ki gazetecilere yapılanlar için açıklama yapıyorsan kusura bakma ne benim yanımda ne de başkasının yanında saygınlığında ağırlığında kalmaz. Ki kalmadı da zaten.

Artık susma vakti bitti, artık yapılan haksızlıklara hukuksuzlukları yazma vakti. Bundan sonra karun efendinin dediği gibi herkes haddini bilecek, herkes ayağını denk alacak.

Benden söylemesi…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.