BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Ben bunu hak etmedim!

Son dönemde paralel yapı operasyonu adı altında bir çok kurumda deyim yerindeyse taş üstünde taş kalmadı.

Ancak bu yapılan operasyonlarda kurudan daha çok yaş yandı. Özellikle son dönemde emniyette yapılan re’sen emeklilik çalışması bir çok paralel ile alakası olmayan insanı da vurdu.

Bunların başında bir dönem Seydişehir ilçe Emniyet Müdürlüğü görevini yapmış M. Cemal Issı müdürüm ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcı Mehmet Kapu amirim de var.

Çok iyi biliyorum ki ikisinin de ne paralel ile nede başka bi şey ile bağları var kısacası kurunun yanında yaşıda yaktılar. Hem de yaptıkları onca güzel işler varken, tabiri caiz ise akşam çalışıp gittikleri işyerlerinden sabah ceketini al çık der gibi.

Bu haksızlıktan vatana millete devlete onca hizmet vermiş insanlara reva görülecek bir uygulamamıdır acaba?

Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğümüzde 2005-2013 yıllan arasında Polis Merkez Amirliği, Asayiş,Trafik, Bölge Trafik, Bürolar Amirliği İlçe Emniyet Müdür Yardımcılığı, İlçe Emniyet Müdür Vekilliği görevim yürütmüş olan 4,Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet KAPU'nun Re'sen emekliliğe ayrılması ile ilgili kaleme aldığı yazısını noktasına virgülüne dokunmadan siz okurlarımla paylaşıyorum. Takdir sizlerin.

Ben bunu hak etmedim!

Kıymetli dostlar.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Yüksek Değerlendirme Kurulunun 17.04.2015 tarihli kararı, 20.04.2015 tarihli Bakan onayı ile re'sen 48 yaşında emekli edildim.

Emekliliğe ayrılmamı duyan mesai arkadaşlarım başta olmak üzere görev yaptığım 1992-1994 K,Maraş, 1996-1998 Ankara, 1999-2003 Ağrı, 2003-2005 Hadim, 2005-2013 Seydişehir, 2010-2011 Bozkır(geçici) 2013-2015 Aksaray PMYO, görev mahallerinde tanışıp dostluklarımızın devam ettiği, dost ve tanıyan vatandaşlardan az da olsa bir kısmının emekli edilmemin nedenini bir aydır basın yayın organlarında dile getirilen paralellikle ilişkilendirmesi bu açıklamayı yapmayı zaruret haline getirmiştir.

Emniyet Teşkilatına 1991 yılında adım attığım Elazığ Polis Okulundan, re'sen emekli edildiğim 20 Nisan 2015 tarihine kadar hiçbir siyasi parti, dernek, vakıf, camia, cemaat vb. hiçbirisiyle maddî ve manevî anlamda bir toplu iğne ucu kadar bağım ve bağlantım olmamıştır.

23 yıldır giydiğim üniformayı hakkıyla taşıdığımı, devletimin verdiği maaşı kuruşu kuruşuna hak ettiğime birlikte görev yaptığım arkadaşlarım şahittir. Meslek yaşantım boyumca adli ve idari hiçbir soruşturmamın bulunmaması, sicil notlarımın ortalamasının 100 üzerinden 96'm üzerinde, performansımın son üç yılının 5 üzerinden 4,75 (Çok iyi Performans) olmasına rağmen emekli edildim.

Bir ay sonra (Haziran 2015) 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne, yeni yasayla 3 yıl sonra 4 Nisan. 2015 tarihinden önceki yasayla 6 yıl sonra 1 Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etmeyi beklerken re'sen emekli edilmemin şok ve şaşkınlığını yaşıyorum.

Dün olduğu gibi bugünde, yarında alnım açık, başımın dik olacağının bilinmesini, Saygılarımla,

Mehmet KAPU

Emekli Emniyet Müdürü

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.