BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bu yazdıklarım illaki ortalığı karıştıracak belki inceleme başlayacak belki de bu yüzden birçok şey değişecek ama bu yazımla bir evladımızı kurtarsam ve bu sayede yüce yaratanın rızasını kazanabilsem yeter bana.

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir proje vardı. Konusu pekte yabancı değil aslında sosyal medya. Hani hep diyoruz sosyal medya çocuklarımız için bir tehlike ama hep sözde kalan bir olay. Dedim ki birde ben şu sosyal medyayı çakallığına kullanayım, gençlerin deyimi ile face bir hesap açayım neler dönüyor hele bir bakayım.

Hani okulda hocalar müdürler çocuklarınızın telefonunu alıyor ve siz gidip alıyorsunuz ve çocuklarınıza veriyorsunuz.

Hiç o telefonu alan hocaya sordunuz mu hangi vakit elinden aldın!!!

Şimdi hepiniz meraktasınız İsmail sen ne zamandır yazmıyordun ne oldu... Ben her hafta ya da her ay yazan bir insan değilim ne zamanki cana dokunan bir şey var yazarım taşı gediğine oturturum.

Ve bu yazım sonrası ilçe için güzel projeler düşünen İlçe kaymakamımız Sayın Aydın Erdoğan Bey ve gerçekten eğitim noktasında elinden geleni ardına koymayan ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahir Kibar’ ın sessiz kalmayacağını ve gerekeni yapacağına da adım gibi eminim.

Acizane bir ihbar geldi ve bu ihbar üzerine harekete geçtim. Sosyal medya üzerinden belli sayfalar oluşturulduğu ve bu sayfalar üzerinden henüz lise öğrencisi erkek ve kızların ve ilginci birbirini tanımayan bu çocuklar giyim ve kuşamlarını hangi dakika ve saatte nerede olduklarını tarif ederek ya özel mesaj yazarak yada admin (sayfa yöneticisi) üzerinden bağlantı kurmalarını istiyorlar....

Kusura bakmayın ama biz o insanlara farklı bir isim kullanıyoruz…

Eyyyyy gençlik; yaşınız kaç başınız kaç? Neyin itirafını yapıyorsunuz? O girdiğiniz itiraf sayfalarındaki sözde sizden hoşlandığını söyleyen insanın sapık olmadığını biliyor musunuz?

Her neyse gelelim asıl konuya bu çocuklar bu paylaşımın yüzde seksenini okuldayken dersteyken ve teneffüste paylaşıyor. Eminim öğretmenlerimiz kızacak bana ama kimse kusura bakmasın o çocuklar tam deli dönemlerinde...

Haaa inanılmayacağını bildiğim için malum sayfalarda yapılan paylaşımları ekran görüntüsü olarak alıp yazının altında paylaşıyorum...

 Eğer bir şeylere engel olmazsak çocuklarımız elimizden kayıp gidecek. Yapılması gereken mi, özellikle bu konuda İlçe Milli Eğitimin okullara bir yazı göndererek öğrencilerin kesinlikle okula telefon getirmemelerini sağlamak olacaktır. Gerekirse ceza vererek yapılması gerektiğini düşünüyorum. Fazla sıkmayalım, tam deli tavları, kanları hızlı akıyor diye taviz vererek çocuklarımız ellerimizden kayıp gidiyor.

Sosyal medya üzerindeki bu yaşananlara okulda eğitimciler mani olursa velilerinde evde yapacağına eminim. Ve Sayın Kaymakamımız ve Milli Eğitim müdürümüzün gerekli talimatı vererek gerekeni yapacaklarına eminim.

Kimse kusura bakmasın o çocuklar bizim ve Sayın Kaymakamımızdan, Milli Eğitim Müdürümüzden Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin öğrencilerimiz noktasındaki duyarlılığını biliyorum. Bu konuda da  duyarlı olunacağına eminim....

Haydi, bi kampanya başlatalım #okuldatelefonahayır

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.