Erdoğan'dan milletvekili açıklaması: Onu CHP'li arkadaşlar düşünecek

TÜRKİYE, 30 Mayıs 2023 18:24

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri'nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  79. Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'dan milletvekili açıklaması: Onu CHP'li arkadaşlar düşünecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleleri'nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  79. Genel Kurulu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye Yüzyılı teklifimiz seçimlerde milletimiz tarafından büyük teveccühle kabul görmüştür. Milletimiz 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı ve cumhurbaşkanlığına yüzde 52,18 oranında oyla şahsımıza vererek istikrar sürsün Türkiye büyüsün demiştir. Millet kumar masasına tekmeyi vurarak devirmiştir" dedi.

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Hesap uzmanıyım diye övünenler dimyata pirince giderken evlerindeki 40 milletvekilinden de olmuştur. . Bundan sonrasını herhalde oraya gönül vermiş olan CHP'li arkadaşlar düşünecektir" ifadelerini kullandı.

Enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirerek halkımızı rahatlatan bizdik, yine biz olacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Kuruluşundan bugüne TOBB çatısı altında emek vermiş ancak aramızda olmayan ebediyete intihal etmiş kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. TOBB'da delege olarak 10-20-30 yıl ve üzerinde süresini tamamlayan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Sizlerin şahsında büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkan TOBB üyelerine ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

"60 YILLIK HAYALİ SİZLERLE GERÇEKLEŞTİRDİK"

Türkiye'ye hizmet mücadelemizde bugüne kadar hep sizlerle yol yürüdük. Sırt sırta vererek beraberce yaşadık. Ekonomimizi çökertmeyi amaçlayan saldırıları beraber püskürttük. Türkiye'yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle beraber tanıştırdık. Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 1 trilyon Dolar sınırına beraber getirdik. Kişi başı geliri 3600 dolardan alıp 10650 dolara beraber yükselttik. İstihdamı 32 milyona beraber ulaştırdık. İhracatımızı 36 milyar dolardan 255 milyar dolara turist sayısını 51,5 milyonun üstüne beraber çıkardık. 60 yıllık hayal olan TOGG projesini sizlerin de sahiplenmesiyle birlikte gerçeğe dönüştürdük.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NI HEP BERABER İNŞA EDECEĞİZ"

Son 21 yıla damga vuran bu eşsiz başarıları kamu özel sektör dayanışması içinde beraberce yazdık. İnşallah bundan sonra aynı çizgide yolumuza devam edeceğiz. Farklı hesaplarla hareket edenleri asla aramıza sokmayacağız. Ülkemizin karşılaştığı sorunlara ortak akılla çözüm arayacağız. Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz. TOBB üyeleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hedeflerimize ulaşması noktasında üzerlerine düşen görevi yerine getireceklere inanıyorum. Sizlere güveniyorum.

"ERDOĞAN'DAN 28 MAYIS TEŞEKKÜRÜ"

Tarihimizin en önemli Seçim süreçlerinden birini hamdolsun başarıyla tamamladık. 14 Mayıs'ta seçimlerin Meclis boyutu neticelenmişti. 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı aşaması sonuçlandı. Her iki seçimi de demokrasimize yakışır olgunlukla gerçekleştirdik. Rekor katılımla vatandaşlık görevimizi ifa ettik. Adeta yüzde 90'lara dayanan bir katılım. Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimi hepimizi gururlandıran yüksek katlımdan dolayı ayrıca tebrik ediyorum. 28 Mayıs gecesini ülkemizle birlikte Afrika'dan Asya'ya Türk cumhuriyetlerine kadar her yerde bayram gecesine çeviren tüm dost ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

"SEÇİMİN KAZANANI TÜRK DEMOKRASİSİDİR"

Sokaklardaki o eşi benzeri görülmemiş coşkunun arkasında yatan sebepleri çok iyi analiz edeceğiz. Gerek anlam ve sonuçları itibarıyla ülke olarak kader seçimi yaşadığımızın farkındayız. Anadolu irfanı bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip gelmiştir. Terör örgütleri eliyle siyaseti yönlendirme çabaları hedeflerine ulaşamamıştır. Seçimin kazananı Türk demokrasisi ve milleti olmuştur. Kendini bu topraklara ait hisseden her bir vatandaşım bu seçimin tartışmasız kazananıdır. Kampanya sürecinde kışkırtmalara rağmen sadığa gölge düşürmeyen seçimin kazananıdır. Sırf farklı tercihlerde bulunduğu için iğrenç hakaretlere uğrayan depremzedelerimiz bu seçimin en büyük kazananıdır. Terör örgütü mensuplarının tehditlerine boyun eğmeyerek sandıklara koşan gurbetçilerimiz bu seçimin kazananıdır. Türkiye denilince gözleri parlayan gözlerinden damlalar akan ülkemiz için dua eden bizimle sevinip bizimle üzülen tüm mazlum ve mağdurlar bu seçimin kazananıdır.

"ESKİ TÜRKİYE İTTİFAKI KIRMIZI KAT YEMİŞTİR"

Türkiye Yüzyılı teklifimiz seçimlerde milletimiz tarafından büyük teveccühle kabul görmüştür. Milletimiz 323 milletvekiliyle Cumhur İttifakı ve cumhurbaşkanlığına yüzde 52,18 oranında oyla şahsımıza vererek istikrar sürsün Türkiye büyüsün demiştir. Millet kumar masasına tekmeyi vurarak devirmiştir. Hesap uzmanıyım diye övünenler dimyata pirince giderken evlerindeki 40 milletvekilinden de olmuştur. İktidar hırsıyla yapılan yanlış hesaplar bu sefer Bağdat'tan değil sandıktan dönmüştür. Ben hesap uzmanı değilim, ekonomistim. Burada bu hesabı sizlerle de paylaşayım. CHP vekil sayısı 2018'de 146'ydı. 2023'te vekil sayısı 169'a çıktı. Fakat buradan kiralık vekiller verdiler onlar da 40 tane. 40 vekil gidince 129'a vekil sayıları düştü. Hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı? 40'ı gitti, 129 vekil kaldı. 17 vekil burada düşmüş oldu. Bundan sonrasını herhalde oraya gönül vermiş olan CHP'li arkadaşlar düşünecektir. Eski Türkiye ittifakı sandıkta milletten ikinci kez kırmızı kartı yemiştir.

"ŞİMDİ YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM"

Eski sisteme dönüş önerileri bir kez daha elinin tersiyle itmesi son derece manidardır. 6 tane Cumhurbaşkanı yardımcılığı, yanlış bir araya gelişler ne demokrasiye sığar ne bu milletin ruh köküne yakışır. Bu noktada özellikle dünyada en gelişmiş ülkelerin ve dolayısıyla bizim de ortaya koyduğumuz sistem kabul gördü. Siyaset kurumunun sandıktan çıkan bu iradeyi doğru okuması gerektiğine inanıyorum. Milletin kararını verdiği konularda yeni dayatmalarda bulunmaktan vazgeçilmelidir. Tarihi geriye sardırmanın hiçbir faydası yoktur. Eski sistem tartışmalarını rafa kaldırmalı, sivil siyasetin en büyük kazanımı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tekemmül ettirmeye odaklanmalıyız. Mevlana'nın dediği gibi; "Her gün bir yerden göçmek ne iyi, her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan donamdan akmak ne hoş. Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım." Yeni şeyler söylemek lazım. Bizim vazifemiz düne saplanıp kalmak yerine ülkenin önüne yeni hedefler koymaktır.

"MUHALEFETİN BU ÇIĞLIĞA KULAK VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Sandıkta tecelli eden iradeyle kavga edilmeyeceği gerçeğini ülkemizde tüm muhalefet partilerinin anladığını ümit ediyorum. Türkiye'nin önemli bir noksanı da demokrasideki o muhalefeti göremeyişidir. Muhalefet noksanlığı var. Samimi bir özeleştiri yaptıktan sonra muhalefetin sandıktan yükselen bu çağrıya kulak vereceğini düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde devlet organları arasındaki işbirliğini güçlendirerek ülkemize hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte gündemimizdeki esas konulara yoğunlaşabileceğiz. Dünden itibaren çalışmaya başladık. Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin yaralarının sarılması en öncelikli meselemizdir. Her bir şehrimize farklı tarihlerde 3-4 kez giderek afetzedelerin yanında olduğumuzu gösterdik. 180 bine yakın afet konutumuzun inşa süreci de başladı. Deprem bölgesinde 319 bini ilk 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin konut inşa edeceğiz. İzmir'de bunu depremden hemen sonra gerçekleştirdik. 

"DEPREMİN MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR"

Depremzedelerimiz geride bıraktığımız haftalarda kayıplarının acısıyla mücadele etmediler. Oy tercihlerinden dolayı insanlığın en aşağılık hakaretlerine hedef oldular. Depremzede kardeşlerimize yönelik linç kampanyalarını unutmayacak, unutturmayacağız. Afetzedelerin gönül yaralarının daha fazla kanatılmasına izin vermeyeceğiz. Depremin ekonomimize maliyeti 104 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Hatay, Maraş ve Adıyaman başta olmak üzere en çok yıkıma uğrayan illerimizde ticari hayat da olumsuz etkilendi. 13 bine yakın işyerimizle buralardaki ticareti hep beraber canlandıracağız. 

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntılardır. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. 21 yıldır bundan taviz vermedik. Türk ekonomisinin yıllarca başını ağrıtan enflasyonu tek haneli rakamlara indiren bizdik yine biz olacağız. Bunun olumlu sonuçlarını hepimiz birlikte göreceğiz.

"DOST VE KARDEŞ ÜLKELERLE ARAMIZDAKİ PRÜZLERİ GİDERDİK"

Diplomatik münasebetimizle bölge ülkeleriyle ekonomik işbirliğimizi güçlendireceğiz. Dün 110'a yakın telefon, mesajlarıyla ülke lideriyle görüşme yaptık. Siyasi, askeri, ekonomik, ticari her alanda birliğimizi bundan sonra çok daha güçlü şekilde devam ettireceğimize inanıyoruz. Son yıllarda pek çok önemli adım attık. Dost ve kardeş ülkelerle aramızdaki pürüzleri giderdik. Putin ile son görüşmede tahıl koridorundan gönderilecek tahılların fakir Afrika ülkelerine una çevrilip gönderilmesi mutabakatını teyit ettik. Tahıl anlaşması ve bunun yanında esir takasıyla diplomatik çözümün mümkün olduğunu gösterdik. Türkiye'yi sonu felaketle bitecek çatışmadan koruduk. Pergelin bir ucunu ülkemize sabitleyip diğeriyle 360 derece manevra yaparak ülkelerle ilişkileri güçlendirdik.

"VİZE SORUNUNU EN KISA SÜREDE YOLUNA KOYACAĞIZ"

İş dünyamızın beklentilerinin farkındayız. Sizlerin taleplerine kulak tıkamadık. TOBB genel kurullarında sizlerle bir araya gelmeye çaba gösterdik. Son dönemde siyasi şantaj olarak kullanılan vize sorununu en kısa sürede hal yoluna koyacağız. Sizlerin her alanda önünüzü açmak, yolunuza çıkan engelleri kaldırmak için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz.

"5 YILI DOLU DOLU DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Dünyanın ve bölgemizin içinde bulunduğu konjonktür bize en önemli fırsatları sunuyor. Enerjimizi tüketecek iç tartışma ve sahte gündemlerle heba edemeyiz. Caddelerdeki o tablo asla unutulacak tablo değildir. Milletimizin böyle bir tabloyu ortaya koyması burada duadan başka bize düşen bir şey yok. Ya Rab beni bu milletin evladı olarak yarattığın için sana sonsuz hamdü senalar olsun. Yükümüz ağır, bunun farkındayız. Önümüzdeki 5 seneyi dolu dolu değerlendireceğiz. Seçim dönemi boyunca söylemedikleri yalan, iftira kalmadı. Bugüne kadar yapmadıkları, yapamadıkları ne yalan varsa söylediler. Öyle yalanlar ortaya kondu ki, hakikaten tabi ki insan oğlu bu tür şeyler karşısında yapar mı gerçekleştirir mi sorusunu kendine soruyor. Karşındakinde küfe yok, rahat atıyor. Önemli olan ne seçimi atlatalım hele. Bugüne kadar yaptıklarınız ortada. 10 tane büyükşehir belediye başkanları var, İstanbul, Ankara, İzmir'de ne yaptı? Yaptıklarını söylemiyorlar. İzmir'i devamlı takip ediyorum.

"DÖVİZ DAHİL TÜM TUŞLARA BASTILAR"

Şimdi inşallah 29 Mayıs günü bankadan para çekemeyeceği iddiasından döviz kuru ve sebze fiyatlarının uçağına dair tüm tuşlara bastılar. Ne oldu, bankalar kapandı mı? Hepsi artık kasaları falan boşalttı mı? Ne oldu... Hepsi yalan, ama işte yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor. Millete korku salmak adına piyasa manipülasyonun adına her türlü çirkefliği sergilediler. Ne yaparlarsa yapsınlar muvaffak olamadılar. Bu ülkenin ekonomisini Londra tefecilerine emanet edeceklerdi edemediler. İnşallah bundan sonra bu hedeflerine ulaşamayacaklar. Bunlara aldırmayacak 21 yıldır olduğu gibi işimize bakacağız. Elimizdeki imkanları en güzel şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

İŞ DÜNYASINA YATIRIM ÇAĞRISI

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme, bunu ülkemiz başarır mı başarır ve başaracağız. İnşallah daha çok sayıda insanımızla istihdam kapısı oluşturacağız. 21 yıldır ülkenin potansiyeline inanan hiçbir kimse pişmanlık yaşamadı, inşallah bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti kendine güveneni yarı yolda bırakmayacağız. Sizlerden yatırımlarınızı daha da artırmanızı istiyorum.

TÜRKİYE, 30 Mayıs 2023 18:24

banner157

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
SEÇİMLERE HİLE KARIŞTI

SEÇİMLERE HİLE KARIŞTI

Yaza Uygun Parfüm Önerileri

Yaza Uygun Parfüm Önerileri

MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?

Ticaret Bakanlığı "Jasmine" bebekle ilgili toplatma verdi

Ticaret Bakanlığı "Jasmine" bebekle ilgili toplatma verdi

Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal öğrencilerle iftarda buluştu

Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal öğrencilerle iftarda buluştu

İŞKUR ÜZERİNDEN SEYDİŞEHİR  KAYMAKAMLIĞINA 50 İŞÇİ ALINACAK

İŞKUR ÜZERİNDEN SEYDİŞEHİR KAYMAKAMLIĞINA 50 İŞÇİ ALINACAK

SEYDİŞEHİRDE   YÜKSEKTEN  DÜŞEN ALZAYMIR HASTASI  BAYAN   HAYATINI KAYBETTİ  VİDEO

SEYDİŞEHİRDE YÜKSEKTEN DÜŞEN ALZAYMIR HASTASI BAYAN HAYATINI KAYBETTİ VİDEO

AA, seçim sonuçlarına ilişkin verileri yayınlamak için hazırlıklarını tamamladı

AA, seçim sonuçlarına ilişkin verileri yayınlamak için hazırlıklarını tamamladı

Konya dahil 53 ilde "Narkoçelik- 9" operasyonlarında 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ve 434 kişi yakalandı

Konya dahil 53 ilde "Narkoçelik- 9" operasyonlarında 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ve 434 kişi yakalandı

Erkek Yelekler İle Trenleri Yakalayın

Erkek Yelekler İle Trenleri Yakalayın

Seçimlerde oy kullanırken dikkat! İşte oyların geçerlilik şartları

Seçimlerde oy kullanırken dikkat! İşte oyların geçerlilik şartları

Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!

Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!

Konya’nın dünya markası Torku'dan dolandırıcılık uyarısı

Konya’nın dünya markası Torku'dan dolandırıcılık uyarısı

Almanya'da 4 Türkün can verdiği yangın kundaklama sonucu çıkmış

Almanya'da 4 Türkün can verdiği yangın kundaklama sonucu çıkmış

Burdur'da Sahte Para İle Dolandırıcılık Yapan Şüpheliler  Konya'da yakalandı

Burdur'da Sahte Para İle Dolandırıcılık Yapan Şüpheliler Konya'da yakalandı

Konya'da Elma Yüklü Tır Devrildi: 2 Yaralı

Konya'da Elma Yüklü Tır Devrildi: 2 Yaralı

Armut Benzeri Site

Armut Benzeri Site

Konya'nın 31 İlçesinde İlk Oruç'um projesinde 33 bin çocuğa hediye  verilecek.

Konya'nın 31 İlçesinde İlk Oruç'um projesinde 33 bin çocuğa hediye verilecek.

Konya'da kuzeninin küçükbaş hayvanlarını çalıp sattığı tespit edilen şüpheli yakalandı

Konya'da kuzeninin küçükbaş hayvanlarını çalıp sattığı tespit edilen şüpheli yakalandı

KARGO KOLİSİNDEN BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP ÇIKTI

KARGO KOLİSİNDEN BİNLERCE UYUŞTURUCU HAP ÇIKTI

AA, seçim sonuçlarına ilişkin verileri yayınlamak için hazırlıklarını tamamladı

AA, seçim sonuçlarına ilişkin verileri yayınlamak için hazırlıklarını tamamladı

Seydişehir Antalya yolundaki heyelan kaldırıldı.

Seydişehir Antalya yolundaki heyelan kaldırıldı.

Emeklilere özel kampanya ve indirim! Düzenleme ne zaman hayata geçecek?

Emeklilere özel kampanya ve indirim! Düzenleme ne zaman hayata geçecek?

‘Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz’

‘Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz’

MAHMUT ESAT ORTAOKULU ORMAN HAFTASI’NDA  200 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

MAHMUT ESAT ORTAOKULU ORMAN HAFTASI’NDA 200 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Ahşap Eşyalarınız İçin En İyi Boya ve Vernik Seçim Rehberi

Ahşap Eşyalarınız İçin En İyi Boya ve Vernik Seçim Rehberi

Seydişehirde"Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler”  haftası

Seydişehirde"Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler” haftası

Özel Günleriniz İçin Hafızalara Kazınacak Davetiyeler

Özel Günleriniz İçin Hafızalara Kazınacak Davetiyeler

Seydişehir Antalya yolunda heyelan  korku   dolu anlar yaşattı.

Seydişehir Antalya yolunda heyelan korku dolu anlar yaşattı.

Konya'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

Konya'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

KONYA - Drift yapan sürücüye 41 bin 319 lira ceza kesildi

KONYA - Drift yapan sürücüye 41 bin 319 lira ceza kesildi

Konya'da "zimem defteri" geleneğiyle borçlar siliniyor

Konya'da "zimem defteri" geleneğiyle borçlar siliniyor

HATAY - Karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

HATAY - Karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

Seçimde çalışan kamu personeli 1 Nisan'da idari izinli olacak

Seçimde çalışan kamu personeli 1 Nisan'da idari izinli olacak

Can Salı

Can Salı

Karaman'da tarihi eser operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Karaman'da tarihi eser operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

SEYDİŞEHİR AİLESİ BÜYÜK İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR

SEYDİŞEHİR AİLESİ BÜYÜK İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR

Seydişehir'de seyir halindeki otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi

Seydişehir'de seyir halindeki otomobil yanarak kullanılamaz hale geldi

QUA Granite,Doğaya Sahip Çıkıyor

QUA Granite,Doğaya Sahip Çıkıyor

BAŞKAN ADAYI DEMİREL ACİL KOORDİNASYON MERKEZİ KURACAĞIZ

BAŞKAN ADAYI DEMİREL ACİL KOORDİNASYON MERKEZİ KURACAĞIZ