Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden vatandaşları hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Sistemin ara yüzünü bire bir kopyalayan dolandırıcılar, "randevuya gitmeme cezası" adı altında vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor.
Sahte Siteyle "İcra" Tehdidi
Dolandırıcılar, hazırladıkları kopya sitelerle vatandaşları şu yöntemle kandırıyor:
-
Sahte Uyarı: Sisteme giriş yapmak isteyen kullanıcıların karşısına "4 kez randevunuza gitmediğiniz için 130 TL ceza kesilmiştir" ibaresi çıkarılıyor.
-
Korkutma Politikası: Ödeme yapılmadığı takdirde randevu alınamayacağı, kısıtlamalar uygulanacağı ve konunun icraya verileceği iddia ediliyor.
-
Ödeme Tuzağı: Kullanıcılar panikle, bilgileri girmeleri için sahte bir ödeme ekranına yönlendiriliyor.
"Bir Anlık Dikkatsizlik Her Şeyi Kaybettirebilir"
Yaşadığı deneyimi paylaşan Büşra Betül Belet, son anda kurtulduğunu belirterek uyardı:
"E-Devlet butonuna bastığımda karşıma çıkan yazıyı yeni bir uygulama sandım. Ancak ödeme ekranına yönlendirildiğimde durumu fark ettim ve hemen kartlarımı iptal ettim. Tasarım o kadar benzer ki ayırt etmek çok zor. Bir anlık boşlukla bütün birikiminiz gidebilir."
