5 Aralık 2025, Cuma
11:09
23.07.2025

Bakan Hakan Fidan’dan Yunanistan’a sert mesaj: “Tehdit diliyle gelmeyin!”

TÜRKİYE
Bakan Hakan Fidan’dan Yunanistan’a sert mesaj: “Tehdit diliyle gelmeyin!”


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ülke TV’de Gazeteci Turgay Güler’in sunduğu “En Sıradışı Özel” programında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gazze’de ateşkesin bozulması, Türkiye’nin garantörlük rolü, Yunanistan’ın tehdit dili, Rusya-Ukrayna savaşı, göçmen dönüşleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği gibi konulara değinen Fidan, “Birbirimize tehdit dili kullanırsak bunun sonu iyiye gitmez” dedi.

lke TV’de Gazeteci Turgay Güler’in sunduğu “En Sıradışı Özel” programına konuk olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İşte kısaca öne çıkan konular...

GAZZE’DE “GÖREV GÜCÜ” PLANI
Bakan Fidan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze için planladığı “görev gücü, barış konseyi ve istikrar gücü” yapısına dikkat çekerek, “İki devletli çözüm kabul edilirse Türkiye garantör olarak görev almaya hazır” ifadelerini kullandı.

“ATEŞKES BOZULURSA TÜRKİYE YENİDEN HAREKETE GEÇER”
Gazze’de normal bir savaşın yaşanmadığını, bunun bir soykırım olduğunu vurgulayan Fidan, ateşkesin bozulması halinde Türkiye’nin yeniden tüm tarafları organize edeceğini ve Gazze için yeniden harekete geçeceğini söyledi.

Fidan, “1940’lı yıllarda yanlış bakıyorduk, 2025’li yıllarda da aynı hatayı yapıyoruz. Fiile değil, faillere odaklanıyoruz” sözleriyle uluslararası topluma eleştiride bulundu.


“BU SADECE İSRAİL’İN DEĞİL, HER YERİN ÇÖKÜŞÜ OLUR”
Fidan, Gazze’deki duruma ilişkin, “Burada bir savaş yok, bir katliam var, bir soykırım var. Başlayacak olan savaş değil, süregelen bir soykırım. Uluslararası toplumun bunu fark etmesi lazım” dedi.

“Filistin halkını aç bırakmanın hiçbir nedeni yok. Eğer saldırılar devam ederse, bu sadece İsrail’in değil, her yerin çöküşü olur. Kim yaparsa yapsın, kime olursa olsun biz karşısında dururuz” diyen Fidan, Batı ülkelerinin bu konuda çifte standart uyguladığını söyledi.

“TÜRKİYE’NİN SÖZÜ BÖLGEDE KIYMETLİ”
Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeye rekabet yerine iş birliği formülünü getirdiğini belirterek, “Türkiye’nin sözünün bölgede etkili olmasının nedeni güçlü liderliktir” dedi. Türkiye’nin bölgeyi domine etmek yerine iş birliğini esas aldığını vurguladı.

GÖÇMEN DÖNÜŞLERİNDE 500 BİNİ AŞTI
Suriye’deki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Fidan, bazı ülkelerin mezhep ve kimlik odaklı güvenlik politikaları yürüttüğünü belirterek, bunun “çok tehlikeli” olduğunu söyledi.

Türkiye’den ülkelerine dönen sığınmacıların sayısının 500 bini geçtiğini hatırlatan Fidan, “Sınırdan gidenler üzerinden yorum yapıyoruz ama Ürdün, Irak, Lübnan ve Mısır’daki Suriyeliler de dönüyor. İstikrar devam ettikçe nüfusun geri dönüşü sürecek” dedi.

Fidan ayrıca, “Fabrikaların, bürokrasinin çalışması için bu nüfusun dönüşüne ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.


RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA TÜRKİYE’NİN ROLÜ
Fidan, Trump’ın son açıklamalarıyla birlikte Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye’nin arabuluculuğuyla sona erip ermeyeceği sorusuna, “Heyetler arasında 3 tur önemli görüşme yürütüldü. Türkiye, savaşın bitmesi için gerekli katkıyı vermeye hazır” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Trump’ı seçildiği ilk gün arayarak hem Rusya-Ukrayna hem de Gazze meselesi için çözüm mesajı verdiğini de aktardı.

YUNANİSTAN’A AÇIK UYARI: “TEHDİT DİLİYLE GELMEYİN!”
Dışişleri Bakanı Fidan, Yunanistan’a yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu:
“Birbirimize tehdit dili kullanırsak bunun sonu iyi gitmez. Yunanistan barış diliyle gelirse biz de barış diliyle karşılık veririz. Ama bu dili siz başlatırsanız, Türkiye 15 katını yapar.”

Fidan, “Ege Denizi’ndeki sorun çözülmeyecek bir sorun değil. Ancak Yunanistan’da ‘Bu sorunu çözersem iktidardan olur muyum?’ korkusu var” ifadelerini kullandı.

“Miçotakis görevdeyken bunu çözmek isterse olumlu karşılanır, ama olumsuz gelirlerse cevapsız kalmayız. Bizim ilk dilimiz selam ve barış dilidir” dedi.

“GÜNEY KIBRIS PROVOKASYONLARINI İZLİYORUZ”
Bakan Fidan, Güney Kıbrıs-İsrail hattındaki gelişmelerin Türkiye’nin radarında olduğunu belirterek, “Kıbrıs’tan kalkan uçaklar birçok Filistinlinin ölümüne neden oldu. Bu günahın altından nasıl kalkacaklar bilemiyorum” dedi.

Fidan ayrıca, “Eğer bir delilik yaparlarsa silah bizim işimiz. Bu konuları akıllarından bile geçirmemeliler” uyarısında bulundu.

Türkiye’nin, bu konuda NATO ve AB’ye gerekli bildirimleri yaptığını, “haince planları deşifre ettiklerini” açıkladı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ VAZİFESİNE ÂŞIK BİR İNSAN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik tarzına ilişkin konuşan Fidan, “Cumhurbaşkanımız 7/24 görevine odaklı bir lider. Gece uyandırmam gerekse dahi hiçbir zaman ‘niye uyandım’ demez. Devletin her bilgisini aynı ciddiyetle dinler” ifadelerini kullandı.

Fidan, Erdoğan’ın “vazifesine âşık bir insan” olduğunu vurguladı.

“TÜRKİYE DENİZ FENERİ GİBİ YOL GÖSTERMELİ”
Türkiye’nin bölgesel sorumluluğuna değinen Fidan, “Türkiye’nin üzerine düşen sorumluluk çok fazla. Biz normali bu anormallik içinde aramalıyız. Türkiye bir deniz feneri gibi yol gösterici olmalı” dedi.

Gençlere seslenen Fidan, “Milli dava, milli kavga nedir, bunu yeniden Türk strateji kültüründe var ediyoruz. Gençlerin bu etrafında kenetlenmesi en büyük milli güvenlik kazanımıdır” ifadelerini kullandı.

“DUALARINA İHTİYACIMIZ VAR”
Programın sonunda izleyicilere teşekkür eden Fidan, “Bu saatte bizi izleyen herkese teşekkür ediyorum. Dualarını eksik etmesinler. Ülke TV izleyicilerinin duasına ihtiyacımız var” diyerek sözlerini tamamladı.

ÜLKE TV, TRHABER

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı