5 Aralık 2025, Cuma
09:42
23.07.2025

ERDOĞAN'IN RESTİ SONRASI NETANYAHU'NUN KATILIMI İPTAL EDİLDİ

Dünya
ERDOĞAN'IN RESTİ SONRASI NETANYAHU'NUN KATILIMI İPTAL EDİLDİ

Erdoğan’ın Resti Sonrası Netanyahu Zirveye Katılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’da düzenlenen zirveye İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun katılması halinde toplantıya iştirak etmeyeceğini bildirmesi üzerine, Netanyahu’nun katılımı iptal edildi.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, canlı yayında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şarm El-Şeyh’te düzenlenen zirveye katılmak üzere yoldayken, Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından Netanyahu’nun da zirveye katılacağı yönünde bir bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçağın Şarm El-Şeyh Havalimanı pistini pas geçtiğini belirten Öztürk, uçağın bir süre Kızıldeniz üzerinde beklediğini, ardından Netanyahu’nun katılımının iptal edilmesiyle iniş yaptığını aktardı.

Hasan Öztürk’ün edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu’nun bulunduğu bir zirvede yer almayacağını muhataplarına net bir biçimde iletti. Bu tutumun ardından Netanyahu’nun zirveye katılımı iptal edildi.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı