Seydişehir'de eğitim alanındaki öncü projelerinden Medeniyet Okulu kapsamında, ilçedeki 828 birinci sınıf öğrencisi için itfaiye eğitimleri start aldı. Minik öğrenciler, hem teorik bilgiler aldı hem de itfaiye araçlarını inceleyerek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Medeniyet Okulu Projesi, bu yıl da renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Proje kapsamında, 2025-2026 eğitim öğretim yılı için planlanan kültürel faaliyetler çerçevesinde ilçedeki ilkokul 1. sınıflarda öğrenim gören 828 öğrenciye yönelik itfaiye eğitimleri başladı.
Pratik Eğitimle Pekiştirdiler
İtfaiye personeli tarafından verilen eğitimlerde öğrencilere; yangınla ilgili temel bilgiler, acil durumlarda nasıl davranmaları gerektiği, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin önemi ve yangın anında güvenli tahliye gibi hayati konularda bilgilendirmeler yapıldı. Eğitimin sonunda minik öğrenciler, itfaiye araçlarını yakından inceleme fırsatı bularak öğrendiklerini uygulamalı olarak pekiştirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Nizamettin Doğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın erken yaşta afet bilinci kazanmaları, hayatları boyunca güvenli davranış geliştirmeleri açısından son derece önemlidir" dedi. Doğan, "Bu tür eğitimler, hem öğretici hem de eğlenceli yönleriyle öğrencilerimizin gelişimine büyük katkı sunmaktadır. Emeği geçen tüm itfaiye personelimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Hediyelerle Tamamlandı
Eğitimi tamamlayan öğrenciler, İtfaiye Amiri Fatih Kara ve itfaiye personeli tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Benzeri eğitim faaliyetlerinin, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında yıl boyunca farklı okul ve seviyelerde devam etmesi planlanıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gençlerin ve çocukların eğitimine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Lise Medeniyet Akademileri gibi oluşumlar, bu projenin şehrin geneline yayılan bir eğitim seferberliği olduğunu gösteriyor.

