5 Aralık 2025, Cuma
10:28
23.07.2025

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Çevre Bakanlığı eliyle 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edileceğini belirterek, şehit ve gazi yakınları, emekliler, gençler ve üç çocuklu ailelere özel kontenjan ayrılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal konut projesi hakkında önemli müjdeler verdi.

Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle Türkiye genelinde büyük bir konut seferberliği başlatıldığını belirterek, “81 ilimizin tamamında 500 bin sosyal konut inşa etmek için düğmeye basıyoruz” dedi.

Dar gelirli vatandaşların uygun şartlarla ev sahibi olmasını hedefleyen proje kapsamında, şehit ve gazi yakınları, emekliler, gençler ve üç çocuklu ailelere özel kontenjan ayrılacağı da duyuruldu.

Erdoğan; "İlk kez kiralık konut uygulamasını TOKİ'yle başlatacağız. Sosyal konutların bir kısmını uygun şartlarla kiralayacak, dar gelirli ailelerimizi rahatlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin hem konut ihtiyacını karşılayacağını hem de inşaat sektöründe yeni bir istihdam ve ekonomik hareketlilik oluşturacağını vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinesinde yürütülecek dev sosyal konut projesiyle, önümüzdeki yıllarda milyonlarca vatandaşın güvenli ve uygun fiyatlı konutlara kavuşması planlanıyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı