Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde yaşanan trajik olay, Türkiye'yi yasa boğdu. Bir polis memuru, eşi ve iki çocuğunu öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti
Olayın Detayları
Olay, Merkezefendi ilçesinde bir polis memurunun beylik tabancasıyla eşini ve iki çocuğunu öldürmesiyle gerçekleşti. Polis memuru, bu vahşi eylemin ardından aynı silahı kendine çevirerek yaşamına son verdi 1.
İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı 12.
Tepkiler ve Yorumlar
Olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Haberler.com'daki yorumlarda kullanıcılar şu ifadeleri kullandı:
-
"Ülkede gerçekten insanlar iyi değil" 1
-
"Rabbim akıl sağlığı versin" 1
-
"Onlardan ne istedin vicdansız.. Rabbim sabır versin.." 1
Soruşturma Devam Ediyor
Polis memurunun bu korkunç eylemi neden gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. Yetkililer, olayla ilgili adli ve idari soruşturma yürütüyor 2. Resmi bir açıklama yapılmazken, toplum bu trajedinin nedenlerini anlamaya çalışıyor.
Benzer Olaylar
Arama sonuçlarında, Adana'da da benzer bir olayın yaşandığı görülüyor. Adana'da bir infaz koruma memuru, eşi ve kızını öldürdükten sonra intihar etmişti 811. Bu olayda da failin sosyal medyada bıraktığı notlar dikkat çekmişti: "Kızlarım olsun bana bir şey olmaz" ve "Sen beni tesadüfen gördün, ben seni yanlışlıkla sevdim" 1114.
Denizli'deki bu son olay, aile içi şiddetin ulaştığı boyutları bir kez daha gözler önüne serdi. Uzmanlar, bu tür trajedilerin önlenmesi için ruh sağlığı hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve erken müdahale mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

