Antalya'da kendilerini "hoca" olarak tanıtarak vatandaşların dini inançlarını istismar eden ve dolandırıcılık yapan 3 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin, "büyü" ve "cin musallatı" gibi bahanelerle toplam 865 bin TL haksız kazanç elde ettikleri ve bazı mağdurlara cinsel saldırıda bulundukları ortaya çıktı.
Operasyon ve Yakalanma
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda, A.G. ve M.G. Isparta’da, A.Ç. ise Konya’da yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda:
-
Muskalar,
-
Doğal karışımlardan yapılmış sözde ilaçlar,
-
Arapça el yazmaları,
-
Cep telefonları ve SIM kartlar ele geçirildi.
Mağdurlar Nasıl Kandırıldı?
Şüpheliler, mağdurların sosyal, ekonomik ve özel bilgilerini öğrendikten sonra onlarla iletişime geçerek:
-
"Üzerinizde büyü var",
-
"Cin musallatına uğramışsınız",
-
"Fiziksel rahatsızlığınızın nedeni metafizik" gibi yalanlar söyleyerek güvenlerini kazandı.
Ardından düzenledikleri "tedavi seansları" adı altında:
-
Bazı mağdurlara cinsel saldırıda bulundular,
-
Uyduruk ilaçlar vererek sağlıklarını tehlikeye attılar. Bu ilaçları kullandıktan sonra hastaneye başvuran mağdurlar olduğu belirlendi.
Tutuklama ve Yargı Süreci
Adliyeye sevk edilen şüpheliler, "nitelikli dolandırıcılık" ve "cinsel saldırı" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu olay, dini istismar yöntemiyle işlenen dolandırıcılık ve cinsel suçlar konusunda vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

