5 Şubat 2026, Perşembe
15:21
23.07.2025

Seydişehirlinin Musluktan içemediği suya yine zam geldi!

SEYDİŞEHİR
Seydişehirlinin Musluktan içemediği suya yine zam geldi!
Konya Temmuz ayına yeni bir zamla girdi. KOSKİ su fiyatlarına bir zam daha yaptı. Söz konusu zamla birlikte Konya'da suyun ton fiyatı 30 liraya dayandı.

Türkiye genelinde zamlar gündemden düşmüyor.  Konya'da 1 Nisan tarihinde suya zam gelmişti, Bahsi geçen zamma vatandaş tepki göstermişti. 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere suya bir zam daha geldi.

KOSKİ (Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) yeni su tarifesini duyurdu. Söz konusu fiyat listesinde suya yüzde 10 zam yapıldığı görülüyor. Üç ayda bir kez yapılan enflasyon güncellemesi sonucunda su fiyatlarının zamlandığı söyleniyor. Bu güncellemenin sonucunda  Konya’da suyun tonu 23,63 liradan 26 liraya yükseldi.

KDV ve atık su ücretleri eklenince kent merkezindeki evlerde 1 metreküp suyun ortalama fiyatı 30 liraya dayanacak. Tarifenin 15 metreküp kullanıma kadar geçerli olduğu öğrenildi. 16 metreküp ve fazlasını tüketen haneler suyun tonuna 36,89 TL (KDV hariç) ödeyecek.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
ALT1 Reklam Alanı