13 Aralık 2025, Cumartesi
23:57
23.07.2025

Suğla baraj Gölünden Konya Ovasına Su Verilmeye Başlandı

SEYDİŞEHİR
Suğla baraj Gölünden Konya Ovasına Su Verilmeye Başlandı
Suğla baraj Gölü’nden Konya Ovası’na Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) Kanalı Aracılığıyla Su Verilmeye Başlandı.

Suğla baraj Gölü’nden Konya Ovası’na Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) Kanalı Aracılığıyla Su Verilmeye Başlandı.

Yalıhüyük Bölgesinde bulunan motopomplar  vasıtasıyla halk arasında Çarşamba Kanalı olarak bilinen BSA kanalı göl sularıyla buluşturuldu.

Kanaldan akan sular Çumra’daki Apa Barajı’na kadar ulaşarak bölgedeki tarımsal alanların sulama suyu ihtiyacında değerlendiriliyor. Bu yıl, ilkbahar ve yaz döneminin Konya bölgesinde kurak geçmesi dolayısıyla Suğla baraj Gölü’nden Konya Ovası’na tarımsal sulama için suların verilmesi bölge insanı tarafından tepkiye neden oldu.

 Beyşehir Gölünden Önceki yıllarda regülatör kapakları Nisan ayının sonlarında   ve -Mayıs aylarında açılıp kanala su akışı sağlanırken  bu yıl Beyşehir  gölünde  su   verilmeyip Sugla   baraj gölünden  sulama  dönemi  başlamadan su  salımına  bölge  halkı  tepki göstererek  vatandaşların ve yetkililerin  bu konuya  hassasiyet  göstermesini istiyor.

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı