6 Aralık 2025, Cumartesi
21:57
23.07.2025

Evde yaptığı konserveden zehirlenen kadın hayatını kaybetti! Kocası yoğun bakıma alındı

TÜRKİYE
Evde yaptığı konserveden zehirlenen kadın hayatını kaybetti! Kocası yoğun bakıma alındı

Iğdır'da yedikleri ev tipi sebze konservesinden zehirlenen 67 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Eşinden 2 gün sonra aynı şikayetlerle hastaneye yatırılan kocası H.Y. ise yoğun bakıma alındı.

Iğdır'da yedikleri ev tipi sebze konservesinden zehirlenen kadın hayatını kaybetti, eşi yoğun bakım tedavisiyle hayata tutundu.

KONUŞMA BOZUKLUĞU VE SOLUNUM SIKINTISI YAŞAMIŞLAR
Iğdır'da yaşayan 4 çocuk sahibi H.Y. (68) ve C.Y (67) çifti, geçen ay ev tipi sebze konservesi tüketti. Bir gün geçtikten sonra C.Y, çift görme, konuşma bozukluğu ve solunum sıkıntısı nedeniyle Iğdır Devlet Hastanesi Acil Servise başvurdu. Tetkiklerde botulizm (toksinden kaynaklanan zehirlenme türü) teşhisi konulan ve konserveden zehirlendiği anlaşılan C.Y, yoğun bakımda yapılan müdahaleye karşın hastanedeki 3. gününde hayatını kaybetti.

REKLAM

ads by AdMatic

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ OLDU
Hastaneye kaldırılan eşinden 2 gün sonra benzer şikayetlerle Iğdır'daki hastaneye başvuran H.Y ise daha sonra Erzurum Şehir Hastanesi Acil Yoğun Bakımda tedaviye alındı. Burada 4 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren H.Y, enfeksiyon hastalıkları servisindeki tedavisinin ardından geçen hafta taburcu edildi.

Şehir Hastanesi Acil Yoğun Bakım doktorlarından Nurda Öztürk Gündoğdu, "Hastalar genelde ağız kuruluğu, çift görme, yutma ve konuşma bozukluğu ya da solunum sıkıntısı gibi semptomlarla geliyor. Hastamızın eşi Iğdır'da yoğun bakım takibinin 3. gününde vefat ediyor. Hastamız ilk geldiğinde hayati tehlikesi olması sebebiyle yoğun bakımda takip ettik." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

MANSET_ALTI Reklam Alanı
SOL1 Reklam Alanı
ICERIK_ARASI Reklam Alanı
MOBIL_UST Reklam Alanı
MOBIL_ALT Reklam Alanı
Alt Banner Reklamı