banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sigara markaları birbiri ardına fiyatlara zam yapıyor. Son olarak JTİ grubuna ait sigara fiyatları zamlandı.

Sigara markaları birbiri ardına fiyatlara zam yapıyor. Son olarak JTİ grubuna ait sigara fiyatları zamlandı. 

09 Aralık 2021
Sigara markaları birbiri ardına fiyatlara zam yapıyor. Son olarak JTİ grubuna ait sigara fiyatları zamlandı.

Sigara fiyatları yükselmeye devam ediyor Philip Morris ve BAT marka sigara guruplarının ardından JTI marka sigara fiyatlarına zam geldi. JTI gurubuna ait Camel, Winston ve LD sigara fiyatlarına ortalam 1.5-2 Lira zam geldi. Peki, Yeni sigara fiyatları ne oldu? Sigaraya zam geldi mi? İşte yanıtı...

CAMEL, WİNSTON VE LD GÜNCEL SİGARA FİYATLARI
Winston Slender: 18 lira
Winston Deep Blue & Dark Blue: 18 lira
Winston: 19 lira
Winston Xsence Black&Gray: 18 lira
Camel Slender: 17,50 lira
Camel: 18 lira
Monte Carlo Slender: 17,50 lira
Monte Carlo: 17,50 lira
LD: 17,50 lira


SİGARANIN ZARARLARI 
Sigara içmek hastalığa ve sakatlığa yol açar ve vücudun hemen her organına zarar verir. Her yıl milyonlarca insan sigaranın neden olduğu bir hastalıkla yaşıyor. Sigara nedeniyle ölen her kişi için en az 30 kişi sigaraya bağlı ciddi bir hastalıkla yaşıyor. Sigara içmek kansere, kalp hastalığına, felce, akciğer hastalıklarına, diyabete ve amfizem ve kronik bronşiti içeren kronik obstrüktif akciğer hastalığına (KOAH) neden olur. Sigara içmek ayrıca tüberküloz, bazı göz hastalıkları ve romatoid artrit dahil olmak üzere bağışıklık sistemi sorunları riskini artırır.


 
Pasif içiciliğe maruz kalma, her yıl sigara içmeyen yetişkinler arasında yaklaşık 41.000 ölüme ve bebeklerde 400 ölüme katkıda bulunur. Pasif içicilik yetişkinlerde felç, akciğer kanseri ve koroner kalp hastalığına neden olur. Pasif sigara dumanına maruz kalan çocuklar, ani bebek ölümü sendromu, akut solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak hastalığı, daha şiddetli astım, solunum semptomları ve yavaş akciğer büyümesi için yüksek risk altındadır. Nasıl içtiğiniz önemli değil, tütün sağlığınız için tehlikelidir. Aseton ve katrandan nikotin ve karbon monoksite kadar hiçbir tütün ürününde güvenli madde yoktur. Soluduğunuz maddeler sadece ciğerlerinizi etkilemez. Tüm vücudunuzu etkileyebilirler.

Sigara içmek vücutta çeşitli devam eden komplikasyonlara ve vücut sistemleriniz üzerinde uzun vadeli etkilere yol açabilir. Sigara içmek, birkaç yıl içinde çeşitli sorunlara yakalanma riskinizi artırabilirken, bazı bedensel etkiler hemen ortaya çıkar. Aşağıdaki sigaranın vücut üzerindeki semptomları ve genel etkileri hakkında daha fazla bilgi edinin.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147