BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir’in üretim kotası başka ilçeye kaydırıldı, çiftçiler eylem yaptı !

 

04 Şubat 2024
Seydişehir’in üretim kotası başka ilçeye kaydırıldı, çiftçiler eylem yaptı !

İlçemiz üreticilerinin seydibey patates fabrikasına sözleşme olarak ekim yaptıkları patates kotaları başka ilçelere kaydırılmasından dolayı çiftçiler traktör ve binek araçları ile konvoy halinde seydibey patates fabrikası önüne eyleme gittiler.


Açıklamada bulunan çiftçiler ; “Patates fabrikası tarafından alınan yanlış karar fabrikaya ve depolama alanına daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlere ekim yaptırmak, fabrika yakını üretim arazilerinde varken daha uzak ilçelere kota aktarımı akla mantığa uygun değildir dedi”
 

Ayrıca bölgede yıllardır pankobirlik için üretim yapan çiftçiler, mantığa uygun olmayan uzak ilçelere kota aktarımını ilçemiz çiftçilerini zora sokacak ve Seydişehir çiftçilerini yok saymamaları hususunda mağduriyetlerini dile getirdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.