banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İLÇEMİZİN EN DONANIMLI ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, İlçemizin en kapsamlı ve donanımlı robotik kodlama atölyesi kurularak açılışı yapıldı. 

05 Haziran 2023
İLÇEMİZİN EN DONANIMLI ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ AÇILDI.

Açılış programı; Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve ETİ Alüminyum A,Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Zekeriya Yılmaz, beyler tarafından gerçekleştirdi.

Okul Müdürü Zafer Ülkebaş’ın yaptığı bilgilendirmeye göre: “Bu yıl itibariyle, proje okulu olarak LGS sınavı ile kayıt alacak olan okulumuzdaki nitelikli öğrencilerimizin,çağımızın teknolojik gelişmelerine uyumunu sağlayacak olan, çalışmalarımızdan birini daha sonuçlandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Okulumuza kazandırmış olduğumuz, teknolojik altyapılardan, okulumuz öğrencileri dışındaki öğrencilerin de faydalanmasını hedefliyoruz.

Örneğin yaz tatilinde, bu yıl 8. Sınıftan mezun olan 80 öğrenciye, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Robotik Kodlama Kursları açacağız.

Öğrenciler, bu kursta temel fizik kuralları ile elektrik-elektronik devrelerini, mantık kuralları ve bloklarla kontrollü olarak çalıştırmayı öğrenecekler.Kurs süresince öğrenciler, her bir devre elemanını tanıyıp uygulayacak ve hepsini bir araya getirip projeler üretmeyi öğrenecekler.

Robotik kodlama atölyemizde çocuklar,Arduino ile elektrik-elektronik devrelerinin bilgisayar yardımıyla nasıl programlanacağını, devre elemanlarını tanıyıp kontrollü çalıştırmayı öğrenecek. Robotik projeler oluşturmaya başlayacak, donanım programlamanın temel mantık kurallarını,eğlenceli bir ortamda uygulayacak ve bu işi çok sevecekler!” açıklamalarında bulundu.

Robotik Kodlama Kurs Bilgileri

1. Grup   Kurs süresi   3 – 26 Temmuz 2023    Sabahtan öğlene kadar     20 Öğrenci

2. Grup   Kurs süresi   3 – 26 Temmuz 2023    Öğleden sonra                    20 Öğrenci

3. Grup   Kurs süresi   2 – 25Ağustos 2023    Sabahtan öğlene kadar     20 Öğrenci

4. Grup   Kurs süresi   2 – 25 Ağustos 2023     Öğleden sonra                    20 Öğrenci

Kurs kayıt müracaatları, Seydişehir Halk Eğitim Merkezine yapılacaktır.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147