BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

LGS merkezi sınavı Konya'da yapılıyor

LGS merkeKONYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav Konyada  yapılıyor zi sınavı Konya'da yapılıyor 

04 Haziran 2023
LGS merkezi sınavı Konya'da  yapılıyor

KONYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav Konyada  yapılıyor 

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Konya'da 553 okul, 2 bin 336 salonda 35 bin 743 öğrencinin girdiği LGS sınavının sorunsuz olarak başladığı bildirildi.

Toplam 5 bin 521 salon görevlisinin görev aldığı sınavda 1673 güvenlik görevlisi de okul ve çevrelerinde emniyet tarafından görevlendirildi.

Sınav başlamadan öğrenciler önce öğrenciler teker belgeleri incelenerek sınav salonlarına alındı.

Öte yandan Sınava giren öğrenciler içerde ter dökerken, öğrenci velilerinin de dışarda heyecanlı bekleyişi başladı.

İki oturum halinde düzenlenen sınavın birinci oturumu 09.30'da başladı. Birinci oturum 10.45'te sona erecek. İkinci oturum ise 11.30'da başlayıp ve 12.50'de sona erecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.