BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

YENİ MAHSÜL SEYDİŞEHİR ÇİLEĞİ ÇARŞI PAZARDA YERİNİ ALDI

YENİ MAHSÜL SEYDİŞEHİR ÇİLEĞİ ÇARŞI PAZARDA YERİNİ ALDI 

27 Mayıs 2023
YENİ MAHSÜL SEYDİŞEHİR ÇİLEĞİ ÇARŞI PAZARDA YERİNİ ALDI

Seydişehir’de Çarşı pazarda yerini alan ve kilosu 20 liradan satılan yerli çilek ilgi görüyor.   İç Anadolu bölgesinde bahçelerde yetiştirilen yerli çilek, sofralarda yerini almaya başladı. Yaz meyvesi olarak bilinen çilek,kilosu 20 liraya satılıyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte mevsimin ilk meyveleri küçük çaplı olarak ta olsa üreticiler tarafından köşe başlarında yerini almaya başladı.

Tahıl, şeker pancarı ve karpuz üretimi ile bilinen Seydişehir de çilek  üretimi son  yıllarda   iyice  yaygınlaştı.  Seydişehir de Üretilen çileğin lezzet ve aromasından alıcılar da çok memnun. İlçemizin rakımının yüksek olması, gece gündüz sıcaklıkları arasında yüksek fark olması ürünümüzün aromasını daha da artırmaktadır. Dolayısıyla çileğimiz Konya bölgesinde artık bilinir ve tanınır noktalara gelmiştir

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.