BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TOROS DAĞLARININ ÖZGÜR ÇOCUKLARI YILKI ATLARI

ANTALYANIN İBRADI BÖLGESİNDE TOROS DAĞLARININ ÖZGÜR ÇOCUKLARI YILKI ATLARI 

26 Mayıs 2023
TOROS DAĞLARININ ÖZGÜR ÇOCUKLARI  YILKI  ATLARI

 Haber / Foto Selahaddin Özer.

Antalya'nın İbradı ve Akseki bölgesinde alternatif turizm acentesi sahibi Tolga Özgüven, Eynif Ovası'nın 90 bin dönüm bir ova olduğunu ve yılkı atları ile bilindiğini söyledi. ,,,,,,,,,Ormana Mahallesi'nde butik oteller işleten Tolga Özgüven ise ovanın 90 bin dönüm alandan oluştuğunu belirtti.

 

Atların tarihçesine ilişkin bilgi veren Özgüven, şunları söyledi:

"Osmanlı döneminde Eynif Ovası'nın tapusunu Ormana köyünün ağaları padişahtan istiyor. 7 tapu karşılığında Ormanalı gençler sipahi ocağına askere yazılıyorlar. Daha sonra Osmanlı dağıldıktan sonra atları ile birlikte köye dönüyorlar. Ancak atlar savaş atı olduğu için bütün gün koşmaya meyilliler. Köyde iri yarı kaslı atlar gerekiyor. Bu atların kendi işlerine yaramadığını gören köylüler doğaya salıyorlar. Bu atların soyu o günden bu güne geliyor."

Bölgede yapılan safarilerde turistlerin mutlaka birkaç sürüye denk geldiğine dikkati çeken Tolga Özgüven, "Bölgemizin turizmi açısından bu atlar çok önemli. Buraya fotoğraf meraklıları, ressamlar ve araştırmacılar geliyor. Geçen yıl 23 bin 500 kişiyi ağırladık. Atların doğada özgürce koşması, misafirlerimize çok enterasan geliyor." dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.