BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yenilenmiş cihazlarda kapsam genişledi! Akıllı saat, oyun konsolu, modem, bilgisayar da satılacak

 

18 Nisan 2023
Yenilenmiş cihazlarda kapsam genişledi! Akıllı saat, oyun konsolu, modem, bilgisayar da satılacak

 Hürriyet Gazetesinde  yer alan haberde Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin satışı hakkındaki yönetmelikte değişiklik yaptı. Cep telefonlarında pil kapasitesi yüzde 85'in altına düşmüşse pil yenisiyle değiştirilecek, sermaye artırımları gerçekleştirilecek ve akıllı saat, bilgisayar, oyun konsolu ve modem de yenilenmiş cihazlar kapsamına alındı.
 

Ürün yenileme merkezlerinin Cep Telefonu ve tabletlerle sınırlı olan yenilenmiş cihaz kapsamına Akıllı Saat, bilgisayar, Oyun Konsolu ve modem de girdi.

Akıllı telefonlarda pil kapasitesi yüzde 85'in altına inmişse yenilenmiş telefonlarda bataryanın değiştirilmesi zorunlu oldu.

Tebliğle birlikte yenileme yetki belgesi verilmesinde aranan 10 milyon TL'den az olmamak üzere ödenmiş sermaye şartı, 30 milyon TL'ye çıkarıldı.

Ödenmiş sermaye tutarı 30 milyon TL'den az olanlar, 1 Ocak 2024 tarihine kadar ödenmiş sermaye tutarını buna tamamlayacaklar.

Yenilenmiş ürünlerin uzaktan iletişim araçları kullanılarak satışa sunulması halinde bu ürünlerin kullanılmamış mallardan ve diğer kullanılmış mallardan ayırt edilebilecek şekilde ayrı bir kategoride satışa sunulması zorunlu oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.