BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

9 Soruda Estetik Dolgu

 

24 Mart 2023
9 Soruda Estetik Dolgu

Güzel gülüşlere sahip olmak her bireyin isteyeceği bir durumdur. Ancak bu durum çürük, diş sararması veya diş taşı gibi nedenlerden dolayı her zaman mümkün olmayabilmektedir. Kompozit dolgu olarak da adlandırılan estetik diş dolgusu, güzel ve ilgi çekici gülüşlere sahip olmak isteyenlerin imdadına yetişiyor. Hastanın mevcut diş yapısı ile uyumlu, son derece doğal bir görünüm kazandıran estetik dolgu sayesinde kusursuz gülüşlere sahip olmak mümkün.

Estetik dolgu uygulamasının temel amacı, kişinin estetik bir gülüşe sahip olmasını sağlamaktır. Halojen ışık yardımıyla sertleştirilen dolgu, dişe kimyasal olarak bağlanarak uzun süre dayanıklı kalmaktadır.

Estetik dolgu tedavisinden yararlanmak istemenize rağmen size en yakın ve en uygun uzmanı bulmakta zorlanıyorsanız zaman kaybetmeden Medyland platformunu keşfedin! Online randevu platformu Medyland, pratik arayüzü ile Türkiye’nin dört bir yanındaki uzmanları, klinikleri ve hastaneleri listeleyerek randevu almanızı kolaylaştırır.

Medyland adresini ziyaret ederek estetik dolgu İstanbul ya da porselen diş kaplama İstanbul gibi bölgesel aramalar gerçekleştirerek size en yakın ve en uygun doktorları listeleyebilir, eğitimleri ve uzmanlıklarını inceleyebilir, tek bir tıkla randevu alabilirsiniz. Üstelik tüm bu işlemler için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Alanında en çok tercih edilen uzmanları görmek için zaman kaybetmeden Medyland’ı ziyaret edin!

Estetik Dolgunun Avantajları Nelerdir?

Göze hoş gözüken gülüşlere sahip olmak isteyenlerin sıkça tercih ettikleri estetik dolgu, çok sayıda avantaj barındırmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Mevcut diş rengi ile uyumludur. Son derece doğal bir görünüm kazandırmaktadır.

·        Diş dokusuna uyumlu malzemelerden üretilmektedir. Bu sayede dişe hızlıca bağlanırlar. Alerjik reaksiyonlara neden olmazlar.

·        Dayanıklıdır. Rutin ağız ve diş bakımını gerçekleştiren kişiler estetik dolguyu uzun yıllar kullanabilmektedir.

·        Soğuk ya da sıcak hassasiyetine yol açmaz. Kişi işlem sonrasında rutin yeme içmesine devam edebilir.

·        Estetik dolgu için yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Sağlık için herhangi bir zararı bulunmadığından her yaş grubuna güvenle uygulanmaktadır.

·        Gülüşleri daha güzel hale getirerek estetik açıdan değer katmaktadır. Bu sayede kişinin özgüveni artmakta, kendini daha çok sevmektedir. Estetik dolgunun psikolojik etkilerini iş, okul ve sosyal hayat gibi farklı açılardan görmek mümkündür.

Estetik Dolgu Kaç Seans Sürer?

Estetik diş dolgusu, normal şartlarda 1 seansta tamamlanmaktadır. Seans süresi 45 dakikadır. Ancak diş sayısı artarsa, diş veya diş eti problemleri mevcutsa daha fazla seansa ihtiyaç duyulur. Diş hekimi, kapsamlı bir muayenenin ardından süreç hakkında bilgilendirme yapacaktır.

Estetik Dolgu Dayanıklı Mıdır?

Estetik dolgular estetik bir görünüm kazandırmakla birlikte son derece dayanıklıdır. Sağlam malzeme içeriğine sahip oldukları için uzun süre dayanıklı kalmaktadır. Ayrıca sağlık için herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Estetik Dolguların Ömrü Ne Kadar?

Estetik diş dolgusunun ömrü, hastanın rutin ağız bakımını gerçekleştirip gerçekleştirmemesi ile bağlantılıdır. Hasta, rutin ağız bakımını aksatmadan gerçekleştiriyor ise dolgularda deformasyon görülmez. Her altı ayda bir olacak şekilde rutin kontroller yapıldığında estetik dolguların durumu incelenir ve bakımı yapılır. Bu sayede dolgunun ömrü uzatılır.

Rutin ağız ve diş bakımı gerçekleştirilmiyor ise her tıbbi uygulama gibi estetik dolguların da ömrü azalacaktır. Uygulamadan alınacak başarı oranını artırmak ve kalıcılık süresini uzatmak için rutin ağız ve diş bakımına önem verilmelidir.

Estetik Dolguları Değiştirmek Gerekir Mi?

Estetik dolguların kalıcılık süresi uzundur. Çürük gibi problemler mevcut değilse dolguların değiştirilmesi gerekmez. Ancak rutin diş bakımı yapılmaz ise dolgu altında kalan bölgelerde çürük oluşumu görülebilir. Bu durum sonucunda ise dolgunun yenilenmesi kaçınılmazdır.

Estetik Dolgu Diğer Kişiler Tarafından Fark Edilir Mi?

Estetik dolgular için farklı renk seçenekleri mevcuttur. Uygulama öncesinde hastanın diş rengi göz önünde bulundurulur ve en uygun dolgu rengi seçilir. Bu sayede hasta hem doğal hem de estetik bir gülüşe sahip olur.

Estetik Dolgular Zamanla Sararır Mı?

Kompozit dolgu olarak da adlandırılan estetik dolgular dişin üzerine yerleştirildikten sonra cilalama işleme yapılır. Cilalama işlemi sayesinde pürüzsüz bir görünüm kazandırılır. Rutin diş bakımı yapılmadığında diş yüzeyine uygulanan cila zarar görebilir. Bu durumda ise sararma problemi yaşanabilir. Cilası bozulan ya da diş ile uyumu hasar gören dolguların yenilenmesi gerekir.

Estetik Dolgular Düşer Mi?

Estetik dolgular son derece güvenilirdir. Dolguların düşmesini ya da kırılmasını engellemek için kimyasal yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Bu yapıştırıcılar sayesinde kompozit dolgu dişe güçlü şekilde bağlanır. Estetik diş dolgusu kaliteli malzemeler kullanılarak yapıldı ise düşmesi mümkün değildir.

Estetik Dolgulara Nasıl Bakım Yapılır?

Estetik dolguların bakımını gerçekleştirmek için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Her gün en az 2 defa olmak koşulu ile dişlerinizi fırçalayınız. Her fırçalama en az 2 dakika sürmelidir.

·        Diş arasında kalan yiyecek kalıntılarını temizlemek için diş ipi kullanınız.

·        Sert diş fırçalarını kullanmaktan kaçınınız.

·        Asit düzeyi yüksek içecekleri sık tüketmeyiniz.

·        Dolguların cilalarını yeniletmek için yılda en az 2 defa rutin diş kontrollerine gidiniz.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.