banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Optimar son anketini paylaştı..

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala Optimar Araştırma son anket sonucunu paylaştı. AK Parti'nin açık ara önde olduğu ankette İYİ Parti ve Muharrem İnce'nin oyları dikkat çekti. 

24 Mart 2023
Optimar son anketini paylaştı..

 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine iki aydan az bir süre kala anket firmaları çalışmalarını hızlandırdı.

Optimar Araştırma Şirketi, mart aynı anketlerini paylaştı. 13-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ankette yaklaşan seçimlere ve adaylara dair sorular soruldu.

Optimar Türkiye genelini temsilen seçilmiş 26 ilde, toplamda 1.916 kişinin katılımı ile 13-18  Mart tarihleri arasında yaptığı sonuçları paylaştı.

Optimar'ın son seçim anketi sonucuna göre; AK Parti, birinci parti olmayı sürdürüyor. AK Parti, yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 38,4 destekle açık ara zirvede bulunuyor.

Diğer partilerin oy oranları ise şöyle:

AK PARTİ: YÜZDE 38,4

CHP: YÜZDE 25,9

HDP: YÜZDE 9,5

İYİ PARTİ: YÜZDE 7,8

MHP: YÜZDE 7.7

MEMLEKET PARTİSİ: YÜZDE 6,2

YENİDEN REFAH: YÜZDE 1

BBP: YÜZDE 0,9

TİP: YÜZDE 0,7

DİĞER: 0,2

OPTIMAR ARAŞTIRMA BAŞKANI HİLMİ DAŞDEMIR: BİR AYA KADAR FOTOĞRAF BÜYÜK ORANDA ORTAYA ÇIKAR
Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir tabloyla ilgili "Şu an için seçimin ilk tur ya da ikinci turda biteceğine ilişkin bir öngörüde bulunmak için erken. Ancak, bir aya kadar fotoğraf büyük oranda ortaya çıkar." dedi.

MEMLEKET PARTİSİ YÜKSELİYOR
Muharrem İnce ve Memleket Partisi'nin yükselişi hakkında değerlendirmelerde bulunan Daşdemir "Daha önce yazdım ve söyledim. Muharrem İnce ve Memleket Partisi oylarında ciddi yükseliş var. Ağırlıklı olarak İyi Parti ve CHP’den oy alıyor. İyi parti seçmeninin bir kısmı oy kullanmama eğiliminde." ifadelerini  kullandı.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ARASINDAKİ FARK!
Batı basının profilinde CHP'li yazan anket firmalarından alarak "Kılıçdaoğlu Erdoğan'ın 10 puan önünde" diye servis ettiği haberlerin aksine Optimar'ın son anketinde Recep Tayyip Erdoğan'In oyu yüzde 47,4 İken Kılıçdaoğlu'Nun oyu yüzde 45,3 olarak kayıtlara geçti.

3. İSİM MUHARREM İNCE

CHP'den kayda değer oy Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından geldi.
KAYNAK: HABER7

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147