BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TOROSLAR YÖRÜKLERİN HAYVAN OTLATMASINA YASAKLANIYORMU !

Yörükler, Toroslar’da küçükbaş hayvanlarının otlatmalarının Orman Genel Müdürlüğü tarafından yasaklanıyormu 

22 Mart 2023
TOROSLAR YÖRÜKLERİN HAYVAN OTLATMASINA  YASAKLANIYORMU !

Müdürlüğü tarafından yasaklanıyormu

 Edinilen bilğiye göre Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgede hayvancılık yapılmasına engel olduğunu anlatan   Yörükler küçükbaş hayvanların otlayacağı alanların Orman Müdürlüğü tarafından yasaklandığını dile getirdi.

 Seydisehirhabere  açıklama  yapan  Adem Uslu “Biz Antalyada, Manavgat Yörüklerinin yaşam alanı olan olmazsa olmazı olan Konya'nın Beyşehir , Dumanlı, Yeşildağ, Akçabelen, Adaköy, Gencek, Kayabaşı, Üzümlü, Üstünler Ve Karadiken mahallerine göçen Yörüklerimizin hayvanlarına Beyşehir orman işletme müdürlüğü otlatma yasağı koyup mah muhtarlıklara tebligat göndermiş.

Biz bu ormanlarla büyüdük. Ormanlara şimdiye  kadar   bir zarar  vermedik   bundan sonrada  bir zarar vermemiz mümkün mü?

 Bizim atalarımız Yörük. Bu bölgede de en rahat yetişen hayvan kıl keçisidir. Bu coğrafya, kıl keçisi beslemeye en uygun coğrafya. Atalarımızdan miras kalan bu mesleği, orman müdürlüğünün   bu alanlara girişi yasakladığından dolayı üreticiler işlerini yapamamakla  karşı karşıyayız. Bu orman kurulduğundan beri buradayız. Bu  kararı anlamakta  zorlanıyoruz. Bu karardan en kısa  zamanda  dönülmesini ümit ediyoruz.dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.