BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYA’DA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ MENSUBU İKİ KİŞİ YAKALANDI

KONYA’DA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ MENSUBU İKİ KİŞİ YAKALANDI 

21 Mart 2023
KONYA’DA TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ MENSUBU İKİ KİŞİ YAKALANDI

Konya’daki DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin tespit edilmesine ve deşifresine yönelik TEM Şube ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda örgüt adına sözde emir konumunda faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüpheli ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan bir kadın yakalandı. Sözde emir konumundaki şahsın DEAŞ terör örgütüne eleman temini sağladığı ortaya çıktı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Konya Cumhuriyet Başsavcılığının DEAŞ terör örgütüne yönelik sürdürdüğü soruşturma dosyası kapsamında yürüttüğü çalışmalarda DEAŞ terör örgütü adına Konya’da faaliyetlerde bulunan bir şahsı tespit etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ELEMAN TEMİN EDİYORMUŞ!

Bir işletmede elektrikçi olarak çalıştığı tespit edilen 1982 doğumlu Ercan Tuncay TEM ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın örgüt adına sözde emir konumunda faaliyet gösterdiği, terör örgütüne eleman temin ettiği ve örgütle bağlantılı kişilere sohbet verdiği ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şahsın adresinde kendisine ait olduğu tespit edilen bir cep telefonu ve bir dizüstü bilgisayara el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ercan Tuncay çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKINCA ANTALYA’DAN KONYA’YA KAÇMIŞ

Hakkında DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama emri bulunan Sibel Ünnü isimli şüphelinin Antalya’da ikamet ettiği ve yakalama kararının ardından Konya’ya kaçtığı öğrenildi. Şüpheli, Karatay ilçesinde bir ikamette polis ekipleri tarafından yakalandı. 

Sibel Ünnü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.