banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konyalı aile 6 günlük bebeği depremde kaybetmişti! 40’ıncı günde kavuştular

Konya’da yaşayan Emel ve Hasan Tican çiftinin akraba ziyareti için gittikleri Hatay’da Yunus Umut adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Depreme yakalanan aile en son 6 günlükken gördükleri bebeklerine 40'ıncı günde yeniden kavuştu. 

11 Mart 2023
Konyalı aile 6 günlük bebeği depremde kaybetmişti! 40’ıncı günde kavuştular

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan Emel Tican (19) ve Hasan Tican (23) çifti depremden önce akrabalarını ziyaret etmek için Hatay’a gitti. Çiftin, 31 Ocak günü Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi'nde Yunus Umut adı verdikleri bebekleri dünyaya geldi.

DEPREME YAKALANDILAR

Yunus Umut, Kahramanmaraş merkezli depreme kuvözde, anne ve babası ise akrabalarının evinde yakalandı. Yunus Umut, depremden sonra Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Ankara'ya sevk edildi. Deprem sırasında Emel Tican, kaldıkları binada dışarı çıkmayı başarırken, Hasan Tican ise çöken binanın enkazında kaldı. ,

DNA EŞLEŞMESİYLE TESLİM EDİLDİ

Hasan Tican, saatler sonra yaralı olarak kurtarıldı. Tican çifti, hastaneye gittiklerinde ve diğer hastanelerde yaptıkları aramalarda bebeklerini bulamadı.

Çift, kayıp başvurusunda bulunduktan sonra yapılan araştırmalar sonucunda bebeklerinin Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasında olduğunu öğrendi.

Saray Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'ndeki Yunus Umut bebek, DNA testi eşleşmesi de gerçekleşince Ankara'ya gelen anne ve babasına teslim edildi.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147